sâmbătă, decembrie 10, 2022

Vaccinul Pfizer poate avea un efect secundar nebănuit, mai ales în cazul bărbaților sub 30 de ani. Potrivit ministerului Sănătății din Israel, acestea există o posibilă legătură între rapel și câteva zeci de cazuri de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac. 

Din cei 5 milioane de israelieni vaccinați, 62 au dezvoltat miocardită la câteva zile după vaccinare. 56 dintre aceste cazuri au survenit după a doua doză și majoritatea celor afectați erau bărbați sub 30 de ani.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad inflamația din organism și deto...

Mai mult decât atât, raportul mai informează și faptul că 60 dintre pacienți au fost tratați și au iesit din spital în stare bună. Doi dintre pacienți, o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani, fără probleme de sănătate, au murit.

Bărbații sub 30 de ani, mai afectați

„Constatările au fost prezentate companiei Pfizer, care a spus că nu a primit rapoarte similare din alte state și că va examina datele”.

Raportul a fost trimis și Agenției pentru Medicamente din SUA (FDA) și Centrului pentru Combaterea și Prevenția Bolilor (CDC), care au demarat investigațiile.

Autorii presupun că „un posibil motiv pentru lipsa unor constatări similare în alte țări a fost rata scăzută de vaccinare în rândul tinerilor. „Există o îngrijorare cu privire la frecvența apariției miocarditei în rândul bărbaților sub 30 de ani, în zilele de după administrarea celei de-a doua doze”, au scris ei.

Te-ar mai interesa: Medicii au sfătui o gravidă să renunțe la sarcină ...

„În această etapă, conform constatărilor inițiale care încă trebuie verificate, există impresia că numărul (de cazuri) este mai mare decât ne-am fi așteptat, în special pentru cei sub 30 de ani”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private