Sari la conținut

Decizie alarmantă! În spitalele din SUA se reintroduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Spitalele din cel puţin patru state americane au restabilit obligativitatea folosirii măştilor, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID, gripă sezonieră şi alte boli respiratorii.

Până acum, unităţile sanitare din New York, California, Illinois şi Massachusetts au impus deja obligativitatea folosirea măştilor pentru pacienţi şi cadre medicale.

Comisarul pentru sănătate din New York, Dr. Ashwin Vasan, a declarat pentru postul de televiziune WABC TV că obligativitatea de utilizare a măştilor a fost reluată în toate cele 11 spitale publice din oraş, în 30 de centre de sănătate şi în cinci unităţi de îngrijire pe termen lung.

„Ceea ce nu ne dorim este lipsa de personal, nu-i aşa? Când am asistat la valul omicron din 2022, cele mai mari probleme nu au fost doar oamenii care s-au îmbolnăvit, ci şi faptul că aveam o mulţime de lucrători din prima linie a sistemului medical erau lipseau fiind bolnavi de COVID”, a declarat Vasan pentru WABC.

Zeci de mii de spitalizări săptămânal din cauza COVID

Cele mai recente date săptămânale de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că au existat peste 29.000 de spitalizări din cauza COVID în SUA în perioada 17-23 decembrie, în creştere cu peste 16% faţă de săptămâna precedentă. CDC a raportat, de asemenea, peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeaşi perioadă, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Obligativitatea purtării măştilor a fost o temă de intensă dezbatere politică şi culturală în timpul pandemiei de COVID, stârnind furia celor care au contrazis sfaturile medicale şi au considerat că măştile au făcut prea puţin pentru a limita răspândirea bolii.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Curtea Supremă dominată de conservatori a anulat ordinul federal al preşedintelui Joe Biden privind vaccinarea şi testarea obligatorie pentru companii, iar un judecător numit de predecesorul său republican a anulat, de asemenea, decizia administraţiei Biden privind obligativitatea purtării măştilor în transportul public.

A existat, de asemenea, un resentiment profund în rândul celor care au purtat măşti şi au simţit că sănătatea le-a fost pusă în pericol de cei care nu au făcut-o. Peste un milion de americani au murit din cauza COVID, arată cifrele CDC, o rată mai mare decât cea a majorităţii celorlalte ţări bogate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel