Sari la conținut

Decizie de ultimă oră în scandalul medicamentelor de inimă fabricate în China, cu compuși cancerigeni

Medicamentele fabricate în China cu compuși cancerigeni au fost retrase din UE. Medicamentele pentru bolile cardiace care au stârnit un adevărat scandal mondial nu mai sunt permise în spațiul Uniunii Europene, scrie Reuters și News.ro, citate de digi24.ro.

Întrega lume medicală s-a aflat la cote de alertă maxime, după ce au fost depistate substanțele cancerigene din aceste pastile atât de utile pacienților cu boli cardiace.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat luni că Zhejiang Tianyu Pharmaceutical nu mai este autorizată să fabrice valsartan pentru medicamentele europene şi că a suspendat certificatul referitor la calitatea acestei substanţe.

Atât agenţia cât şi compania chineză au anunţat că medicamentele care conţin substanţa valsartan fabricată de Zhejiang Tianyu sunt retrase de pe piaţă.

EMA anunţase deja pe 10 august că s-a constatat că unele loturi de valsartan furnizate de Zhejiang Tianyu conţin N-nitrosodimetilamină (NDMA), care poate fi cancerigenă.

Cu toate acestea, nivelul de NDMA descoperită în livrările Zhejiang Tianyu este considerabil mai mic decât cel detectat în valsartanul fabricat de Zhejiang Huahai Pharmaceutical, potrivit agenţiei.

Informaţiile referitoare la contaminarea ingredientului activ valsartan livrat de Zhejiang Huahai au dus luna trecută la declanşarea unei alerte globale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: