Sari la conținut

Deficiență de magneziu: Mănâncă doar 100 g din această legumă ieftină și vei uita de ea

Beneficiile magneziului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cat timp se ia suplimentul

Din cuprinsul articolului

Deficiență de magneziu. Deficitul de magneziu este o condiție în care nivelul de magneziu în organism este scăzut. Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a multor procese din corp, inclusiv pentru funcționarea normală a mușchilor, a nervilor și a ritmului cardiac.

Cauzele deficitului de magneziu pot include o alimentație săracă în alimente bogate în magneziu, consumul excesiv de alcool, stresul cronic, boala celiacă, diabetul zaharat, malabsorbția intestinală și anumite medicamente.

Simptomele deficitului de magneziu pot include oboseală, slăbiciune musculară, spasme musculare, tremurături, greață, vărsături, scăderea apetitului, palpitații sau aritmii cardiace, insomnie și anxietate.

O legumă, sursă excelent la dieta ta și mai ales un remediu excelent pentru deficiența de magneziu.

leguma care reglează  deficienta de magneziu
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Doar 100 de grame de ridichii, căci despre această legumă este vorba, conțin necesarul zilnic nu doar de mineralul menționat, ci și de potasiu. Aceste substanțe sunt necesare în special pentru vârstnici, deoarece participă la reglarea proceselor metabolice în mușchiul inimii, reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și mențin elasticitatea pereților vaselor de sânge.

Alte proprietăți utile ale ridichilor

În plus, ridichile sunt bogate în calciu, un element care ajută la întărirea oaselor. În același timp, legumele au un efect bactericid și antiviral asupra organismului. Rădăcina este, de asemenea, o sursă de uleiuri esențiale și de muștar.

Consumul regulat al acestui produs îmbunătățește digestia, funcționarea ficatului și a vezicii biliare. După un studiu lung și detaliat al compoziției ridichilor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că unul dintre principalele lor beneficii pentru sănătate este conținutul diverșilor compuși fenolici din acestea, potrivit The Health Site.

Principalul lor beneficiu pentru sănătate este că oferă protecție antioxidantă organismului. Efectul lor nu se oprește aici. De exemplu, ele sporesc efectul vitaminei C, reduc fragilitatea capilarelor și susțin funcționarea normală a sistemului cardiovascular și digestiv. Cercetătorii cred că antocianinele, pigmenții vegetali care conferă ridichilor culoarea lor roșiatică, au un efect antiinflamator distinct care poate încetini sau împiedica dezvoltarea bolilor cronice în stadiile incipiente.

Datorită proprietăților lor antioxidante, pot proteja organismul și de dezvoltarea anumitor tipuri de cancer (intestin, stomac, rinichi, gură). Indolii fitochimici (în special indol-3-carbinol) contribuie, de asemenea, la prevenirea cancerului.

În plus, deși în concentrații mici, ridichile conțin acizi grași polinesaturați (omega-3 și omega-6), care nu sunt sintetizați de organismul nostru și provin doar din alimente. În zilele noastre, mulți oameni nu primesc suficient din acești acizi, așa că orice sursă a acestora este o parte importantă a dietei. Ele sunt implicate în multe procese și au un efect pozitiv asupra activității sistemului nervos.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel