Sari la conținut

Magneziu. Cât timp să iei pentru funcționarea normală a organismului

Beneficiile magneziului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cat timp se ia suplimentul

Din cuprinsul articolului

Magneziu. Cât timp să iei pentru funcționarea normală a organismului

Magneziul este esențial pentru funcționarea normală a organismului. Deficiența acestuia poate apărea sub influența factorilor externi și interni. Stările de deficiență prezintă simptome nespecifice similare cu cele ale altor boli.

Mineralul comentat se găsește în sânge într-o formă ionizată, ceea ce îi permite să participe activ la procesele metabolice. Excesul său poate fi dăunător organismului, relatează The Health Site. Cât timp să bei magneziu?

Mod de administrare

Mod de admitere este de la 1 la 6 luni, după care se face o pauză de cel puțin 1 lună. Perioada minimă de admitere pentru apariția unor modificări pozitive în funcționarea organismului este de 1 lună. Se recomandă repetarea cursului de 1-2 ori pe an.

Pentru locuitorii orașelor mari, persoanele cu diabet, persoanele care fumează și beau, se recomandă repetarea cursului de cel puțin 3 ori pe an. Acest lucru se datorează faptului că în astfel de condiții macronutrientul este consumat mai repede și nu are timp să se acumuleze.

Nevoia zilnică de magneziu

Corpul unui adult conține aproximativ 25 g de macroelement, mai ales în formă ionizată. Necesarul este de la 6 la 8 mg pe kg de greutate corporală. Valoarea zilnică pentru copii: de la 1 la 10 ani – de la 80 la 170 mg/zi; 15-18 ani – până la 400 mg pe zi.

Consumul excesiv de anumite alimente și substanțe, cum ar fi potasiul, lipidele, alcoolul și cofeina, poate provoca pierderi de minerale prin urină. Același lucru se întâmplă atunci când se utilizează diuretice.

Deficitul de Magneziu

deficitul de magneziu
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Lipsa vitaminei E reduce nivelul de minerale din țesuturi. În același timp, consumul excesiv de proteine ​​și zahăr crește nevoia de macronutrienți. Vitamina B6 este necesară pentru o mai bună absorbție, iar absorbția acesteia poate fi afectată dacă microflora intestinală este perturbată. Persoanele cu oboseală cronică au niveluri mai scăzute ale mineralului în sânge. Deficitul de magneziu poate duce la probleme de sănătate.

Simptomele sunt similare cu hipercalcemia, dar nivelurile de calciu din sânge rămân normale.
Un nivel seric de 0,5-0,7 mmol/l indică o deficiență moderată de macronutrienți. Indicatorii sub 0,5 mmol / l indică o deficiență severă care reprezintă o amenințare pentru viața pacientului.

Deficitul este însoțit de: modificări ale transmisiei neuromusculare; convulsii; ulcere trofice pe piele; absorbția redusă a alimentelor; scăderea temperaturii corpului; formarea de calcificari in vasele de sange, rinichi si tesutul cartilaginos.

O deficiență poate apărea cu o cantitate scăzută de proteine ​​în dietă, precum și cu un consum redus de cereale nerafinate, ierburi, legume și fructe. Scăderea rapidă în greutate, bolile cronice ale tractului digestiv, deshidratarea, alcoolul și fumatul pot duce, de asemenea, la hipomagnezemie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel