marți, decembrie 6, 2022

Deficitul ACESTEI vitamine poate provoca AMORȚEALĂ la nivelul membrelor sau ulcere bucale severe.

Suferiți des de amorțeală și slăbiciune la nivelul membrelor? Medicii cred că afecțiunea indică simptome ale deficienței de vitamina B12, care includ oboseală, schimbări de dispoziție, oboseală constantă și probleme nervoase.

Deficitul ACESTEI vitamine poate provoca AMORȚEALĂ la nivelul membrelor

Vitamina B12 nu este generată de organismul uman și, prin urmare, trebuie să creșteți aportul de alimente care conțin nutrienții. B12 este crucială pentru generarea de ADN și producerea de celule roșii din sânge și ajută la susținerea sistemului nervos.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Potrivit Medical News Today, multe dintre simptomele deficienței de vitamina B-12 apar din cauza lipsei de celule sanguine sănătoase.

Corpul are nevoie de o mulțime de aceste celule pentru a obține oxigen în jurul corpului și pentru a menține organele în stare bună de sănătate.

Simptomele deficitului de vitamina B12

Următoarele simptome ale deficienței de B12 pot provoca repercusiuni grave:

1. Amorțeală și furnicături la nivelul membrelor

De multe ori, este posibil să simțiți înțepături în mâini și picioare. Aceste simptome apar atunci când corpul dumneavoastră are un deficit sever de vitamina B12, deoarece sistemul nervos simte efectele secundare ale anumitor daune.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Mielina este un strat protector care acoperă nervii în timp ce transmite senzații, iar atunci când învelișul nu este produs suficient, nervii încep să degenereze provocând senzații de furnicături.

2. Probleme de mișcare

Leziunile nervilor periferici care rezultă din deficiența de vitamina B12 pot duce la probleme de mișcare, care include mersul fără sprijin. De multe ori, puteți chiar să simțiți diminuarea reflexelor.

Te-ar mai interesa: Atenție părinți: copiii simt emoțiile noastre! Mih...

3. Oboseală și oboseală

Din cauza lipsei de producție de globule roșii, s-ar putea să vă simțiți întotdeauna obosit, deoarece nu există mult oxigen în organism.

4. Ritmul cardiac crescut

Ritmul cardiac mai rapid poate fi, de asemenea, unul dintre principalele semne ale deficitului de vitamina B12. Deoarece celulele roșii din sânge nu sunt produse suficient, există o rată scăzută de oxigen în organism, ceea ce duce la presiunea asupra inimii pentru a împinge un volum mai mare de sânge.

Te-ar mai interesa: Decembrie, luna cadourilor pentru aceste zodii: mă...

5. Scăderea în greutate și scăderea poftei de mâncare

Lipsa vitaminei B12 din organism cauzează scăderea poftei de mâncare și scăderea în greutate inexplicabilă. De asemenea, provoacă probleme de digestie care includ greață, vărsături și amețeli.

6. Durere constantă

Deficitul de vitamina B12 afectează grav și sănătatea orală. Este posibil să suferiți de dureri constante din cauza gingiilor și a limbii umflate. Mulți oameni suferă, de asemenea, de ulcere bucale și senzații de arsură.

Te-ar mai interesa: Trage apa doar după ce pui colacul! Greșeala pe ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private