vineri, august 19, 2022

Asocierea dintre coronavirus și coagularea sângelui a provocat o mare îngrijorare în rândul oamenilor de știință, dar anomalia are multe alte cauze cunoscute. S-a demonstrat că o varietate de deficiențe de vitamine, de exemplu, interferează cu mecanismele de coagulare a sângelui din organism.

Coagularea este un răspuns natural la rănire de care are nevoie organismul pentru a sigila rănile, făcându-l cheia supraviețuirii. Ocazional, însă, se formează cheaguri în interiorul venelor și apar blocaje. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când o venă suferă o rănire sau după ce o persoană a stat timp îndelungat într-o poziție. Dar unele deficiențe nutriționale, de asemenea, sunt cunoscute pentru a perturba procesul de coagulare a sângelui.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

Există diferite tipuri de evenimente de coagulare a sângelui, iar Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din Marea Britanie defalcă caracteristicile cheie ale afecțiunilor.

„Tromboembolismul venos, cunoscut și sub denumirea de cheaguri de sânge, este o afecțiune care include tromboză venoasă profundă și embolie pulmonară”, explică organismul de sănătate.

O tromboză venoasă profundă apare atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă profundă, de obicei în partea inferioară a piciorului, coapsă sau pelvis.”

Dacă un cheag se eliberează și călătorește prin fluxul sanguin către plămâni, este cunoscut sub numele de embolie pulmonară, care este mortală.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Potrivit WebMD, lipsa vitaminei D poate fi una dintre cauzele mai puțin cunoscute ale TVP.

Organismul de sănătate afirmă: „Cercetătorii dintr-un studiu mic au descoperit că nivelurile de vitamina D la 82 de persoane care au avut TVP fără o cauză cunoscută au fost mai mici decât la cele 85 de persoane care nu au avut niciodată TVP.

Adulții au nevoie de 600 până la 800 UI de vitamină pe zi. Îl puteți obține din somon, ton, brânză și gălbenușuri de ou. Sau petrecut până la 30 de minute la soare de două ori pe săptămână. Îți poți verifica nivelul de vitamina D cu un test de sânge.”

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Un studiu pentru a explora legătura dintre nivelul scăzut de vitamina D și dezvoltarea trombozei venoase profunde a fost publicat în 2018 în jurnalul de

Studiul, care a constat într-o perioadă de urmărire de 30 de ani, a constatat că scăderea nivelului de vitamina D în timpul schimbării sezoniere de la vară la iarnă a condus la o creștere a riscului de TEV. Pe lângă deficiența de vitamina D, alte afecțiuni despre care se știe că perturbă mecanismele de coagulare ale organismului sunt deficiențele de vitamina B12 și vitamina K.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Organismul are nevoie de vitamina K pentru a produce proteinele necesare procesului de coagulare.

Când nivelurile devin suboptime, organismul își poate pierde capacitatea de a coagula și expune organismul la riscul de sângerare excesivă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private