luni, februarie 6, 2023

Deficit de vitamina D: posibil risc de pierdere a mușchilor odată cu vârsta

Vitamina D sau nutrientul soarelui joacă nu unul, ci mai multe roluri în bunăstare: întărește imunitatea, oasele și dinții. Mai mult, un nou studiu spune că această vitamină poate influența și ritmul pierderii musculare.

Pierderea masei musculare odată cu vârsta este o criză: poate face viața de zi cu zi dificilă și poate complica sarcinile de bază.

Te-ar mai interesa: Sesiuni gratuite de consultații psihologice pentru...

Deficit de vitamina D: posibil risc de pierdere a mușchilor odată cu vârsta

Deși este imperativ odată cu vârsta, un nou studiu spune că deficiența de vitamina D poate accelera ritmul pierderii musculare odată cu vârsta. Studiul, care a apărut în Calcified Tissue International and Musculoskeletal Research, a evaluat 3205 adulți cu vârsta de 50 de ani și peste pentru a ajunge la concluzie.

La începutul studiului, niciunul dintre participanți nu și-a pierdut masa musculară odată cu vârsta – cu toate acestea, în următorii patru ani, persoanele care aveau deficiență de vitamina D au avut cu 70% mai multe șanse de a suferi de pierderea masei musculare.

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre uleiul CBD...

Experții au luat în considerare și alți factori, cum ar fi administrarea de suplimente de vitamina D sau a fi pacient cu osteoporoză. La începutul studiului, persoanele cu deficiență de vitamina D au fost considerate cu 78% mai predispuse la această afecțiune decât cei care au primit suficient nutrient.

Vitamina soarelui 

Vitamina D este cunoscută drept nutrientul soarelui dintr-un motiv și anume datorită modului în care organismul o produce. Corpul uman produce nutrienții în sine și în mod natural atunci când pielea este expusă la lumina soarelui.

Te-ar mai interesa: Nu neglijați aceste simptome! Pot anunța prezența ...

Există și surse alimentare ale acestuia, cum ar fi:

  • Ciuperci
  • Lapte
  • Ouă
  • Somon
  • Sardine
  • Ulei de ficat de cod

Vitamina D ajută la întărirea oaselor și la menținerea masei musculare la niveluri sănătoase – se știe că ambele se epuizează în timp odată cu vârsta.

Cum să menținem masa musculară odată cu vârsta

Pentru a menține masa musculară la un nivel sănătos, se recomandă următoarele:

  • Consumul de alimente bogate in vitamina D
  • Obține suficient calciu
  • Mănâncă proteine slabe precum somonul, puiul și curcanul
  • Antrenamentul de forță

În mod ideal, pentru persoanele cu vârsta de 71 de ani și peste, ar trebui să urmărească obținerea a 800 UI de vitamina D pe zi pentru a evita riscul deficienței. Adulții se pot mulțumi cu 600 UI.

Te-ar mai interesa: Clarvăzătoarea României: Ne așteaptă multe în 2023...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private