Sari la conținut

DEMENȚA: Cele 4 simptome timpurii, pe care nu trebuie să le treci cu vederea

dementa
Sursă foto: arhiva Dpctorul Zilei
Semne de dementa mai putin cunoscute

Demența este o afecțiune care interferează cu funcționarea cognitivă a creierului și se poate dovedi a fi fatală. Poate afecta activitățile de zi cu zi ale unui individ. Când o persoană are demență, devine dificil pentru ea să gândească sau să-și amintească și asta are un efect asupra vieții sale de zi cu zi.

Ar putea fi dificil de înțeles dacă o persoană suferă de demență, deoarece nu există simptome majore.

Cu toate acestea, dacă nu este detectată în stadiile incipiente, se poate răspândi în alte părți ale creierului. Mai mult, această afecțiune nu are nici un tratament și dacă este depistată în stadii incipiente, poate fi totuși controlată.

Demența: Cele 4 simptome timpurii, pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Iată, în cele ce urmează, câteva dintre simptomele timpurii ale demenței care vă pot ajuta să înțelegeți dacă cineva suferă de această afecțiune.

1. Schimbări în personalitate: Când o persoană suferă de demență, începe să aibă schimbări de comportament. Acest lucru se întâmplă din cauza tulburărilor de memorie care în cele din urmă duce la schimbări în personalitatea cuiva.

2. Pierderea interesului pentru hobby-uri: Un alt semn al demenței este pierderea interesului unei persoane pentru a face activitățile pe care le face plăcere. Acest lucru se întâmplă pentru că încep să-și piardă interesul și nu le mai găsesc plăcere.

3. Dificultăți în comunicare: Cu demența, unei persoane îi este greu să comunice, deoarece devine dificil pentru el să continue o conversație. Acest lucru se întâmplă deoarece s-ar putea să nu reușească să găsească cuvântul corect pentru a articula ceea ce vor să spună.

4. Dificultate în memorare: Acesta este unul dintre cele mai comune și mai importante semne de demență pe care nu ar trebui să-l ignorăm. Persoanele care suferă de demență ar putea avea dificultăți în a-și aminti nume sau alte lucruri, iar acest lucru reprezintă o piedică în activitățile zilnice ale unei persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel