vineri, septembrie 30, 2022

Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. Desenarea ceasului, „mod rapid de screening”, spun experții.

Cât de bine poți desena un ceas cu mâinile și numerele sale în locul potrivit la un moment dat ar putea detecta dacă aveți demență sau nu. Cu cât demența este depistată mai devreme, cu atât cei care suferă pot primi mai repede și mai eficient sprijinul de care au nevoie.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Unii experți cred că testul de desenare a ceasului este o „modalitate rapidă de a detecta demența precoce”. A putea desena ceasul perfect, poate exclude demența dintr-o listă de posibile probleme de sănătate, potrivit NHS.

Dar mai mult decât identificarea persoanelor fără afecțiune, poate ajuta și la detectarea cazurilor precoce ale bolii. Studiile au descoperit că testul ceasului poate prezice în mod semnificativ dacă stadiile incipiente ale demenței – chiar și atunci când alte teste au eșuat.

What to Know About Dementia Screening and Assessment Tools

Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. Cum se face

Testul de desenare a ceasului trebuie făcut în prezența unor profesioniști instruiți pentru a evita deducerea a ceva incorect. Dacă medicul dumneavoastră folosește acest test, vă va oferi un creion și un cerc desenat în prealabil.

Te-ar mai interesa: Paracetamol în timpul sarcinii: afectează sau nu f...

Apoi vă va cere să desenați numerele din fața ceasului, apoi să arătați o oră. Testul este apoi punctat. Inexactitățile cu desenul, cum ar fi caracteristicile lipsă și numerele duplicate sunt luate în considerare în timp ce specialistul în sănătate calculează scorul.

De ce testul arată demență?

Demența nu este doar despre pierderea funcției cognitive. Dar este legat de o pierdere a funcției cognitive atât de tare, încât poate cauza probleme cu activitățile zilnice. Persoanele cu această boală se luptă de obicei cu patru domenii:

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

1. Funcția executivă – inclusiv lucruri precum gândirea flexibilă, autocontrolul și memoria

2. Conștientizarea vizuală și spațială – inclusiv capacitatea de a lega relația dintre obiectele din jurul tău

3. Programare motrică – a fi capabil să reprezinte secvențe și mișcare sub formă de idei

4. Concentrare și atenție

Acestea sunt toate abilitățile care sunt folosite atunci când oamenii încearcă să deseneze un ceas. Prin urmare, dacă te chinui să desenezi ceasul, este un indiciu că ai putea avea demență. Deși există studii care susțin testul, acesta nu este folosit ca unic mod de testare pentru demență.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc luna OCTOMBRIE. Astrologul Anca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private