Sari la conținut

Demența: modalități de a „construi rezerve de celule cerebrale sănătoase” și de a îmbunătăți cunoașterea

Demența afectează  o persoană atunci când au fost lezate suficiente celule ale creierului, astfel încât întreruperea semnalului interferează cu viața de zi cu zi. Cu toate acestea, există modalități prin care riscul afecțiunii creierului poate fi minimizat.

O modalitate cheie de a vă menține creierul angajat este să efectuați activități stimulatoare. Dementia Australia a explicat:

„Se crede că menținerea creierului activ creează rezerve de celule cerebrale sănătoase și conexiuni între ele”.

Numeroase studii susțin ideea că stimularea mentală este asociată cu o mai bună funcție cognitivă. Cercetările sugerează, de asemenea, că o minte activă reduce riscul de declin cognitiv și demență.

Dementia Australia a remarcat: „Activitatea care antrenează creierul poate construi rezerva creierului care ajută la compensarea daunelor cauzate de Alzheimer sau de alte boli.

„Deoarece creierul este capabil să compenseze și să continue să funcționeze bine, apariția demenței poate fi întârziată”.

Stimularea mentală ar trebui să implice „învățare nouă”, care este „în mod rezonabil de complexă, variată și interesantă” și este efectuată frecvent.

Exemplele includ citirea, ascultarea radioului, vizitarea muzeelor și participarea la diverse cursuri.

Alte modalități de a menține creierul angajat includ învățarea unei  limbi străine, cântatul la instrumente muzicale și participarea la activități sportive.

De asemenea, poate fi util să te apuci de grădinărit, să joci jocuri de societate, să completezi cuvinte încrucișate și alte puzzle-uri.

„Multe dintre aceste activități implică interacțiune socială și activitate fizică, de asemenea”, a subliniat Dementia Australia.

Combinarea activității mentale, sociale și fizice „oferă cel mai mare beneficiu în ceea ce privește reducerea riscului de demență”.

Un alt factor de care trebuie să obțineți această cantitate de stres pe care o să experimentați zilnic.

Dementia Australia a explicat: „Stresul excesiv poate duce la reducerea capacităților de memorie, precum și la reacții fizice adverse, cum ar fi somnul prost”.

Societatea Alzheimer a evidențiat factorii de risc modificabili pentru dezvoltarea demenței.

De exemplu, se spune că rezerva cognitivă a unei persoane influențează probabilitatea unei persoane de a dezvolta demență.

„Rezerva cognitivă este capacitatea unei persoane de a face față bolilor din creierul său. Este construită prin menținerea creierului activ pe parcursul vieții unei persoane.

„Cu cât o persoană are mai multă rezervă cognitivă, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru ca orice boală din creier să cauzeze probleme cu sarcinile de zi cu zi”.

Factorii care pot duce la o rezervă cognitivă mai mică includ:

  • Părăsirea timpurie a educației
  • Mai puțină complexitate a muncii
  • Izolare socială

Extinderea complexității locului de muncă implică abilități mentale care pot ajuta la construirea rezervei cognitive ce ar implica memorie, raționament, rezolvarea problemelor, comunicare și abilități organizaționale.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel