miercuri, februarie 8, 2023

O urgență de sănătate cum ar fi un atac de cord este adesea modul în care aflați despre nivelurile ridicate de colesterol. Cu toate acestea, experții explică modul în care tiparele tale de somn ar putea fi un semn de avertizare timpurie al afecțiunii numită „ucigașul tăcut”.

O mare parte din populația adultă suferă de hipertensiune arterială și colesterol ridicat, care adesea rămân nediagnosticate până când starea fără simptome face ravagii în organism cu un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în T...

Dr. Don Grant, de la The Independent Pharmacy, a explicat că, din moment ce nu oferă semne de avertizare, există doar două moduri prin care oamenii învață adesea despre nivelul lor ridicat de colesterol; fie cu un test de sânge, fie atunci când au o urgență de sănătate precum un infarct.

Dar, cercetătorii au dezvăluit că luarea în considerare a tiparelor de somn vă poate ajuta să aflați devreme despre ucigașul tăcut.

Care sunt semnele de avertizare ale colesterolului ridicat care sunt legate de stările de somn?

Un studiu din 2014 a demonstrat că există o legătură între tiparele de somn și colesterolul ridicat. Experții au descoperit că adesea dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit poate fi un semn precoce al stării tăcute, dar periculoase.

Te-ar mai interesa: Oana Roman nu se mai ascunde: „Eu am trăit ani de ...

Deși poate fi un semn al nivelurilor ridicate de colesterol, studiul nu a putut stabili că somnul perturbat a fost un simptom al afecțiunii.

În ciuda faptului că nu s-a găsit niciun efect cauzal între tiparele de somn și nivelurile de colesterol, dr. Grant a spus: „Nu este nerezonabil să spunem că, dacă oamenii au probleme în a adormi sau în a adormi, ar putea dori să ia în considerare un test de sânge pentru a stabili dacă au colesterol ridicat.”

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

El a adăugat că a ține un ochi asupra tiparelor de somn este mai bună decât alternativa de a afla printr-o urgență medicală.

Care sunt pericolele colesterolului ridicat?

Colesterolul ridicat poate cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv dezvoltarea de boli de inimă.

Deși este necesar pentru a construi celule și a produce hormoni în organism, prea multă substanță grasă poate fi periculoasă.

Nivelurile ridicate de colesterol determină dezvoltarea depunerilor de grăsime în vasele de sânge. Pe măsură ce aceste depozite cresc, pot provoca îngustarea arterelor, întrerupând alimentarea cu sânge a inimii și creierului.

Te-ar mai interesa: Legume care ajută la prevenirea cancerului de pros...

Uneori, aceste depozite se pot rupe și pot provoca un cheag, ducând adesea la probleme medicale grave, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitoriu (AIT) – cunoscut sub numele de mini-accident vascular cerebral.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private