vineri, iunie 2, 2023

ÎNȚELEGEREA factorilor stilului de viață care influențează riscul de demență este esențială pentru construirea unui tampon împotriva acestuia. Un studiu publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate a constatat că un anumit obicei de mic dejun a fost „de patru ori mai mare” în rândul participanților care au fost diagnosticați cu demență.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Demența – un termen general pentru simptomele asociate cu declinul progresiv al creierului – este o afecțiune comună în rândul vârstnicilor. Cu toate acestea, nu este un rezultat natural al procesului de îmbătrânire – aceasta este o perspectivă cheie, deoarece sugerează că există modalități de a vă modifica riscul. De-a lungul anilor, cercetătorii și-au îndreptat atenția către factorii de stil de viață care sunt asociați cu riscul de demență.

O perspectivă curioasă a ieșit dintr-un studiu din 2011 publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Scopul studiului a fost de a explora relația dintre obiceiurile stilului de viață și demență în rândul adulților în vârstă care locuiesc în comunitate prin realizarea unui studiu de cohortă.

Studiul, realizat pe parcursul a șase ani, a fost realizat într-o comunitate de fermieri din apropierea unui centru urban important din Japonia.

Participanții au fost formați din 525 de adulți în vârstă de 65 de ani sau mai mult.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

După ajustarea pentru factorilor ce țin de sex și vârstă, cercetătorii au descoperit că un diagnostic de demență a fost „de patru ori mai mare în rândul participanților care nu au luat micul dejun”.

Ei au descoperit, de asemenea, că un diagnostic de demență a fost de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care au luat doar o gustare, de 2,5 ori mai mare în rândul participanților cărora nu le-a păsat consumul de sare și de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care nu au avut grijă de echilibrul nutrițional.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Cercetătorii au concluzionat: „Conform rezultatelor noastre, mai multe obiceiuri de stil de viață au fost asociate cu demența”.

Intervențiile adecvate sunt necesare pentru persoanele cu risc ridicat, inclusiv pentru cei cu deficiențe cognitive ușoare”.

Este important de menționat că studiul a fost limitat la o anumită cohortă și trebuie efectuate investigații suplimentare pentru a trage concluzii mai definitive.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private