marți, mai 30, 2023

Demența: Obiceiuri nesănătoase care pot crește riscul acestei tulburări neurologice

Demența reprezintă o afecțiune care se manifestă prin declinul capacității mentale. Nu este o boală specifică, iar termenul este folosit, de regulă, pentru a descrie un grup de simptome care cauzează degradarea capacității mentale.

Cu toate că aceste simptome se pot manifesta la orice vârstă, persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc crescut de a se confrunta cu aceste afecțiuni. Dintre tipurile de demență, cel mai întâlnit este Alzheimerul, potrivit timesnownews.com.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...


Demență: Obiceiuri nesănătoase care pot crește riscul acestei tulburări neurologice

Există câteva obiceiuri nesănătoase a acestor boli la care oamenii trebuie să ia aminte. De exemplu, izolarea socială, alimentația nesănătoasă, sănătatea mintală, una dintre cele mai neglijate probleme de sănătate, exercițiile fizice și mentale, dar și loviturile la cap.

Izolarea socială: Dezvoltarea unui obicei de izolare socială ar putea să nu fie cea mai sănătoasă alegere pentru sănătatea creierului. Socializarea este sănătoasă pentru creier, iar experții recomandă activități precum răsfățarea la întâlniri sociale, petrecerea timpului cu prietenii, înscrierea într-un club etc. Toate aceste lucruri sunt pozitive pentru a stimulasănătate mentală.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Dietele sănătoase și echilibrate poate reduce riscul de demență

Alimentația: Mai multe studii au făcut lumină asupra modului în care menținerea unei diete sănătoase și echilibrate poate reduce riscul de demență. Deci, dacă nu mănânci bine, s-ar putea să provoci probleme neurologice.

Neglijarea sănătății mintale: Menținerea unei minți sănătoase este la fel de importantă ca și menținerea unui corp sănătos. Dar, în ciuda importanței sale dovedite, sănătatea mintală rămâne una dintre cele mai neglijate probleme de sănătate. A nu avea grijă de minte nu numai că îți poate scădea calitatea vieții, dar te poate expune și la riscul de demență.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Statul departe de exercițiile fizice și mentale: exercițiile fizice pot fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea fizică și mentală. Dar știai că exercițiile fizice nu trebuie să fie limitate? Pe lângă exercițiile fizice, cum ar fi yoga, Pilates etc., este la fel de important să exerciți mintea și să faci față provocărilor precum puzzle-uri, meditație și jocuri pentru creier. Sedentarismul crește riscul de demență.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Loviturile la cap: O lovitură în zona capului nu ar trebui niciodată ignorată. Pe lângă creșterea riscului de probleme precum accident vascular cerebral, hemoragie cerebrală, comoție etc., traumatismele sau leziunile cerebrale pot duce, de asemenea, la un risc crescut de tulburări neurologice, cum ar fi demența și tulburările cognitive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private