marți, iunie 6, 2023

Simptomele DEMENTEI se extind cu mult dincolo de pierderea memoriei și cunoașterea multitudinii de semne vă poate ajuta să luați măsuri eficiente. Potrivit cercetărilor publicate în jurnalul Psychogeriatrics, un semn de avertizare mirositor poate preceda pierderea memoriei cu aproape 10 ani.

Demența este un sindrom – o colecție de simptome – asociat cu declinul progresiv al creierului. Există multe tipuri de demență și au seturi diferite de simptome. Aceasta este o perspectivă importantă, deoarece pierderea memoriei nu este întotdeauna primul semn de avertizare.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Acesta pare să fie cazul demenței cu corp Lewy – unul dintre cele mai comune tipuri de demență.

Un studiu publicat în revista Psychogeriatrics a constatat că disfuncția olfactiva a „precedat” debutul pierderii memoriei cu aproape 10 ani la pacienții cu „probabilă” demență cu corp Lewy.

Disfuncția olfactivă este definită ca  și capacitatea redusă sau distorsionată de a mirosi în timpul adulmecului sau al consumului.

Pentru studiu, cercetătorii au investigat retrospectiv cursurile clinice, inclusiv disfuncția olfactivă a 90 de pacienți cu demență probabilă cu corp Lewy.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

S-a calculat momentul în care simptomele legate de demența cu corp Lewy care au precedat sau au urmat în raport cu debutul pierderii memoriei.

Simptomele legate de demența cu corp Lewy au fost prezente la 79 din 90 de pacienți (87,8 la sută) cu demență probabilă cu corp Lewy înainte sau în momentul apariției pierderii memoriei.

„Aceste simptome au precedat apariția pierderii memoriei între 1,2 și 9,3 ani”, au descoperit cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Ei au concluzionat: „Este justificat un studiu prospectiv suplimentar pentru a determina semnificația clinică a simptomelor legate de LB la pacienții fără demente.

Persoanele cu demență cu corp Lewy pot avea, de asemenea:

  • Halucinații – a vedea, auzi sau mirosi lucruri care nu există
  • Probleme cu înțelegerea, gândirea, memoria și judecata – aceasta este similară cu boala Alzheimer, deși memoria poate fi mai puțin afectată la persoanele cu demență cu corpi Lewy
  • Confuzie sau somnolență – acest lucru se poate schimba în câteva minute sau ore
  • Mișcare lentă, membre rigide și tremurături (tremurări incontrolabile)
  • Somn tulburat, adesea cu mișcări violente și strigăte
  • Stări de leșin, instabilitate și căderi.

Aceste probleme pot face activitățile zilnice din ce în ce mai dificile și cineva cu această afecțiune poate fi în cele din urmă în imposibilitatea de a avea grijă de ei înșiși.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private