Sari la conținut

Depistează cancerul din timp! Iată unde te poți testa GRATUIT

Depistează cancerul la timp! Iată unde te poți testa GRATUIT prin caravana mobilă ce oferă femeilor posibilitatea de face gratuit testul Babeș-Papanicolau:

 

Echipa proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş,

în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, va organiza, la Târnăveni, un eveniment dedicat informării-educării femeilor din grupul ţintă aparținând minorității rrome.

De asemenea, caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa la Târnăveni pentru a asigura femeilor din grupul ţintă 24-29 de ani servicii medicale gratuite,

respectiv consult de specialitate şi testare Babeş-Papanicolau, în cadrul programului dedicat promovării prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Când se face testul Babeș-Papanicolau

Acţiunea de screening al cancerului de col uterin se va desfăşura în data de 25 iulie 2022, cu începere de la ora 11.00, la Centrul de Zi al Fundaţiei Buckner din Târnăveni (str. Avram Iancu, nr. 160), se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

“Doresc să mulţumesc în mod special celor mai noi susţinători ai proiectului, domnului Rudy Moca, pentru mobilizarea femeilor de etnie rromă, şi domnului Liviu TURCU, coordonatorul Centrului de Zi al Fundaţiei Buckner, pentru deschiderea de care au dat dovadă, pentru interesul faţă de acţiunile proiectului şi pentru susţinerea caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin în rândul femeilor din grupul ţintă din Târnăveni.

Acțiunea are ca scop informarea femeilor de etnie rromă despre prevenirea cancerului de col uterin prin testul gratuit Babeș Papanicolau.

În cadrul acestei comunități ne propunem să facem prevenție, din grijă atât pentru sănătatea femeii, cât şi pentru sănătatea familiei sale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Septimiu VOIDĂZAN, coordonator proiect P1.

Cât de importantă este prevenția

“Accesul la serviciile de sănătate adecvate este încă dificil pentru anumite părți din populatia feminină din regiunea Centru, în special pentru gospodăriile sărace sau vulnerabile, din mediul rural si orașele mici, precum si pentru populața rromă.

Consider că indiferent de statutul economic, social, religie, etnie al unei femei, toate femeile trebuie să aibă egalitate de șanse pentru serviciile medicale și preventive.

Este important să oferim egalitate de șanse tuturor femeilor!, a declarat Şef  Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel