duminică, august 7, 2022

Testare gratuită pentru cancer de col! Află unde și când. Iată unde te poți face gratuit testul Babeș-Papanicolau, test ce poate depista cancerul de col uterin. 

Știați că 9 din 10 cazuri de cancer de col uterin pot fi prevenite prin screening?

Dacă ai vârsta cuprinsă între 23 și 29 de ani, te poți testa gratuit Babeș-Papanicolau în cadrul programului dedicat promovării prevenirii și depistării precoce a cancerului uterin.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

„Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 21-22.07.2022 în judeţul Harghita, în localitatea Tuşnad, la Tusványos, începând cu ora 10.00.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou,

program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin”,

se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. 

Ce este screeningul cancerului de col uterin

Este o metodă prevenire a cancerului prin depistarea şi tratarea anomaliilor în stadiu incipient care, netratate, pot evolua către cancer de col uterin.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% la femeile care participă în mod regulat la programe organizate de screening. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cazuri de cancer de col uterin pot fi prevenite prin screening.

Ce este testul Babeş Papanicolau

Testul Babes Papanicolau este cea mai bună metodă de a identifica celulele anormale de la nivelul colului, dintr-o fază timpurie, înainte ca acestea să se transforme în leziuni canceroase.

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...

Practic, este cel mai important test pentru paciente pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Cum se face testul Babeş Papanicolau

Probele pentru testul Babes Papanicolau se recolteaza în timpul unei consultaţii de rutină. Nu este dureros, nu implică o intervenţie agresivă sau invazivă, este uşor de recoltat si dureaza foarte putin. Celulele se recoltează din colul uterin, cu ajutorul unei periuţe speciale.

In ce constă pregătirea pentru testul Babeş Papanicolau

În vederea pregătirii pentru efectuarea testului Babes Papanicolau, cu 48 de ore inainte de test, pacienta trebuie să evite creme, ovule, tampoane sau alte soluţii intravaginale, activitatea sexuală, pentru a nu altera rezultatul testului.

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

Ce se întâmplă în cazul unui rezultat pozitiv la screening

Va fi necesar efectuarea unor teste şi investigaţii suplimentare, femeia fiind rechemată pentru consult şi suplimentare la medicul specialist ginecolog, indiferent dacă femeia este asigurată sau nu.

Un rezultat anormal la screening poate fi îngrijorător, dar tratamentul leziunilor precanceroase, dacă este necesar, este simplu şi aproape în totalitate eficient în prevenirea cancerului de col uterin, se mai precizează în comunicat.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private