marți, iunie 28, 2022

Depresia postnatală. În urma declarațiilor șocante făcute de Lili Sandu, care a mărturisit că s-a refugiat în alcool după ce născut, dr. Cristian Andrei a transmis un mesaj pe marginea acestui subiect.

”Nu toate mamele pățesc așa ceva, unele au așa, ca un fel de călătorie plăcută, depinde ce le-a spus mama lor despe sarcină, nașterea o să te doară, o să vezi tu, așa cum se laudă bărbații cu armata, așa se laudă femeile cu nașterile și uneori te sperie experiența unei femei cu experiență.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Însă este un fenomen și este important să fii pregătită pentru așa ceva, pentru că nu e de așteptat!

În depresia peripartum, există această probabilitate ca mama să se simtă mai deprimată. Unul este contelația hormonală, pentru că de exemplu prolactina, esențială pentru sarcină și alăptare produce un pic de depresie de felul ei; există și o încărcătură genetică, adică un medic poate să îți spună, dintr-o convorbire cu tine și o scală a depresiei, că dacă la prima sarcină ai avut așa ceva e bine să iei puțin tratament sau puțină psihoterapie, preventiv pentru a doua sarcină, ca să nu pățești la fel.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Trebuie știut, că și în cazul bărbaților și în cazul femeilor, când apare consumul ocazional de alcool, acesta este un fel de tratament pentru o depresie cronică, discretă, care se va fi instalat cu ceva timp în urmă”, a explicat dr. Cristian Andrei, în emisiunea lui Măruță.


Lili Sandu s-a refugiat în alcool, după naștere

„În cazul meu alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile.

Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc”, a declarat Lili Sandu în direct la PRO TV, în emisiunea „Vorbește Lumea”.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

„Mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă”

„Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă.

Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam: asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”, a completat vedeta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private