duminică, ianuarie 29, 2023

Pentru unele persoane, sărbătorile vin la pachet cu tristețe, melancolie, singurătate sau anxietate. Potrivit psihologilor, depresia de sarbători poate fi o reacție la agentii de stres sezonieri. Ea poate fi declanșată de tulburarea afectiva sezoniera (apare si reapare toamna și iarna), precum și de alti factori externi, care țin de modul de viata.

Dr. Cristian Andrei: Nu te gândi la tine

În acest context, dr. Cristian Andrei spune cum se poate combate depresia de sărbători. Psihologului Cristian Andrei spune că sărbătorile ar trebui să fie un prilej de bucurie pentru toți, chiar și pentru persoanele depresive. De exemplu, ajung să sufere de depresie în cea mai frumoasă perioadă din an.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

„Oamenii pun foarte mare accent pe foarte multe aspecte cantitative. Și noi trebuie să reținem lucrul acesta. Crăciunul nu trebuie să aibă nici un aspect cantitativ. Nu contează cât. Contează ce, cu cine, cum. Acestea sunt întrebările care îți dau răspunsul calitativ. Cu cine? Cu familia! În baza criteriului calitativ, tu de Crăciun nu trebuie să te gândești la tine, la ce ai, ci la ce poți să dăruiești altcuiva. Crăciunul este de dat, nu de luat!”, a declarat Cristian Andrei la un post TV.

Creierul omului are tendința de a mișca focusul pe ceea ce lipsește și nu pe ceea ce este cu adevărat important, potrivit psihologului.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Dr. Andrei: Va fi bucurie de Crăciun

Unii dintre cei mai vulnerabili în această perioadă sunt cei care au pierdut pe cineva drag.

„Sunt vulnerabili oamenii singuri pentru că aceasta este o perioadă de comuniune. Alți oameni vulnerabili sunt cei care se așteaptă la mult. Mesajul meu în preajma acestor sărbători este să ne uităm la aspectele calitative, pentru că ele nu costă. Tot ceea ce nu necesită bani ca și criteriu, va fi bucurie de Crăciun și nu ne va dezamăgi. Iar pentru cei care au pierdut pe cineva drag, să facem Crăciunul în stilul în care și-l dorea persoana respectivă”, a mai declarat psihologul Cristian Andrei la Pro TV.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private