Sari la conținut

Descoperire colosală: apa de gură elimină coronavirusul în 30 de secunde

apa de gura
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Apa de gura elimina coronavirusul

Apa de gură poate eradica coronavirusul în 30 de secunde de la expunerea la acesta într-un laborator, a descoperit un studiu științific. Expunerea virusului la anumite mărci de apă de gură în laborator îl poate ucide, deși acest lucru nu a fost încă testat în saliva unui pacient.

Rezultatul preliminar vine înaintea unui studiu clinic pentru a stabili dacă utilizarea apei de gură fără prescripție medicală are potențialul de a reduce nivelurile de Covid în saliva unui pacient.

Apa de gură elimină coronavirusul în 30 de secunde. STUDIU

Raportul Universității Cardiff spune că apele de gură care conțin cel puțin 0,07% clorură de cetypiridiniu (CPC) au prezentat „semne promițătoare” că sunt capabile să combată virusul.

Raportul nu a fost încă revizuit, dar susține un alt studiu publicat săptămâna trecută care a constatat că apele de gură pe bază de CPC sunt eficiente în reducerea încărcăturii virale a coronavirusului.

Cel mai recent test a fost efectuat de oamenii de știință de la laboratorul universității și a imitat condițiile trecerii nazo/orofaringelui unei persoane folosind mărci de apă de gură, inclusiv Dentyl și Listerine. Un studiu clinic va examina în continuare cât de eficientă este apa de gură în reducerea încărcăturii virale din saliva pacienților cu COVID-19 la Spitalul Universitar din Wales din Cardiff, rezultatele urmând să fie publicate în prima parte a anului 2021.

Dentyl este singurul brand de apă de gură din Marea Britanie care a luat parte la studiul clinic de 12 săptămâni, condus de profesorul David Thomas de la Universitatea Cardiff.

Cercetarea a arătat că etanolul în monoterapie nu a avut niciun efect asupra infecțiozității virusului, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să scrie în lucrarea lor că „includerea uleiurilor esențiale (cum ar fi în Listerine Cool Mint) sau compusul LAE (găsit în Listerine Advanced) par a fi necesare pentru o eficacitate optimă”.

„Deși aceste ape de gură eradichează foarte eficient virusul în laborator, trebuie să vedem dacă funcționează la pacienți și acesta este scopul studiului nostru clinic în curs”, a declarat dr. Thomas agenției de știri PA.

„Este important să subliniem că studiul nu ne va oferi nicio dovadă directă privind transmiterea virală între pacienți, ceea ce ar necesita un alt tip de studiu la o scară mult mai mare. Studiul clinic în curs de desfășurare ne va arăta, totuși, cât durează orice efecte, după o singură administrare a apei de gură la pacienții cu Covid”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.