Sari la conținut

Descoperire inedită! Băutura care poate lupta împotriva îmbătrânirii

ceai fierbinte
Sursa foto: Unsplash
Risc de cancer daca bei ceaiul fierbinte

Oamenii de știință chinezi sun că au găsit o modalitate de a ţine memoria vie şi, mai mult, întârzie îmbătrânirea. Licoarea o poate consuma oricine, este foarte ieftină.

Descoperire inedită! Băutura care poate lupta împotriva îmbătrânirii

Ceaiul a fost utilizat de secole in tratarea diverselor afectiuni, de la banalele raceli pana la boli mult mai grave. Infuziile din plante sunt folosite nu doar in tratarea unor probleme de sanatate, ci si in prevenirea lor. Studiile au demonstrat ca un consum regulat de ceai ne ţine memoria vie şi întârzie îmbătrânirea.

Cercetătorii de la Departamentul de Psihiatrie Geriatrică din Shanghai au comparat rezultatele evaluărilor cognitive cu informații despre cât de des beau ceai acele persoane într-o săptămână. Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Nutrition.

Astfel, experții au ajuns la concluzia că persoanele care beau ceai au fost mai puțin predispuse la declin cognitiv în comparaţie cu cele care nu consumă această băutură.

Ceaiul, ajutor în funcțiile cerebrale

În cadrul aceluiaşi studiu, peste 100 dintre participanți au fost supuși unor scanări RMN în care cercetătorii au analizat modul în care dimensiunea diferitelor părți ale creierului lor a fost comparată cu obiceiurile de a bea ceai.

Cercetătorii au explicat că în corpul calos, regiunea creierului care face legătura între emisfera stângă și cea dreaptă și care joacă un rol important în cogniție, partea posterioară era mai mică la băutorii de ceai decât la cei care nu beau ceai.

Cu cât această zonă era mai mică, cu atât scorurile participanților la un test de învățare se modificau mai puțin pe măsură ce îmbătrâneau. Așadar, ceaiul poate juca un rol în conservarea funcțiilor cerebrale prin afectarea dimensiunii corpului calos posterior.

Totuşi, pentru a avea o minte ageră nu este suficient numai consmul de ceai. Specialiştii recomandă exercițiile fizice regulate, o alimentaţie sănătoasă și bogată în antioxidanți.

Pe lângă cele enumerate mai sous, somnul are un aport esenţial în păstrarea funcţiilor cognitive şi ajută în păstrarea unei memorii bune.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel