joi, august 18, 2022

Descoperire înfricoșătoare pe cer. O echipă de astronomi australieni a descoperit un obiect ciudat, care se roteşte undeva în Calea Lactee, şi despre care spun că nu seamănă cu nimic observat anterior.

Obiectul misterios emite unde radio puternice timp de un minut, la un interval de aproximativ 18 minute, de parcă pornește și se oprește în mod regulat.

Cu fiecare puls, obiectul – numit GLEAM-X J162759.5-523504.3 și situat la aproximativ 4000 de ani lumină distanță de Pământ– a eliberat cantități uriașe de energie. „Luminozitatea de aici este cu adevărat, foarte extremă. Nu ne așteptam să găsim ceva atât de strălucitor,” a spus Natasha Hurley-Walker astrofizician la Curtin University din Perth, Australia.

Te-ar mai interesa: Amalia Năstase, luptă dură cu kilogramele în plus....

”Nu există nimic pe cer cunoscut care să facă aşa ceva”

Pulsațiile transmise indică faptul că obiectul se învârte, iar alte măsurători ale luminii sale sugerează că trebuie să aibă un câmp magnetic puternic. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să creadă că ar putea fi un magnetar, un tip de stea neutronică cu un câmp magnetic deosebit de puternic, dar nu este clar cum un magnetar s-ar putea roti atât de încet și să strălucească atât de puternic.

Natasha Hurley-Walker, astrofiziciana care a coordonat studiul, publicat în revista științifică „Nature”, a spus că descoperirea este „un pic înfricoşătoare”, „pentru că nu există nimic pe cer cunoscut care să facă aşa ceva. Ar putea fi ceva la care nu ne-am gândit niciodată. Ar putea fi vorba despre un obiect complet nou”, a spus savantul australian.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

„M-am îngrijorat că sunt extratereștri, dar… emite o gamă foarte largă de frecvențe și asta înseamnă că trebuie să fie un proces natural – acesta nu este un semnal artificial”, a spus Hurley-Walker. Savanta și colegii ei caută acum mai multe obiecte similare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private