marți, aprilie 13, 2021

Cercetătorii israelieni au creat un tratament care reduce cu 90% un cancerul de pancreas. Cercetătorii israelieni au anunțat că au obținut rezultate de laborator care pot schimba semnificativ tratamentul

bolnavilor de cancer pancreatic. Prin injectarea intravenoasă a moleculei PJ34 s-a obținut o reducere a celulelor canceroase din pancreas cu 90%, potrivit Rador. 
Tratamentul cu molecula PJ34 poate fi considerat o descoperire foarte importantă pentru pacienții care au cancer pancreatic și care, în general, nu trăiesc mai mult de cinci ani. Echipa de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității Tel Aviv, condusă de profesoara Malka Cohen-Armon, în colaborare cu o echipă de la Centrul Medical Sheba, a publicat recent rezultatele în revista de biomedicină “Oncotarget”.

Cercetătorii israelieni au creat un

tratament care reduce cu 90% un cancerul de pancreas. Molecula PJ34, injectată intravenos, provoacă o anomalie în timpul divizării celulelor canceroase, care duce la moartea rapidă a acestora. Terapia cu această moleculă poate duce la autodistrugerea tumorilor agresive. PJ34 nu are impact asupra celulelor sănătoase și nu a fost constatat niciun efect nedorit – spun cercetătorii israelieni. Tratamentul a fost testat cu succes pe șoareci și, după 14 zile, s-a constatat o reducere cu 90% a celulelor canceroase – a declarat profesoara Cohen-Armon.

Cancerul de pancreas este un cancer

agresiv, cu cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate cancerele , responsabil de peste 95.000 de decese anual, cu o medie de supraviețuire de aproximativ 4.6 luni.

Ultimele stiri

Parteneri