Sari la conținut

Descoperire majoră în medicină. În ce constă terapia care lupta împotriva cancerului de pancreas și colon

cancer pancreas
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Nouă terapie ce poate avea efect pozitiv asupra cancerului

Descoperire majoră în medicină. O nouă terapie a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea din Anvers care lupta împotriva cancerului de pancreas și colon.

Cancerul este o afecțiune gravă care poate afecta profund calitatea vieții unei persoane. Cancerul de pancreas și colon sunt două tipuri de cancer sunt adesea descoperite în stadii avansate, ceea ce face tratamentul mai dificil și prognosticul mai puțin favorabil.

Semne care apare în cancerul de colon
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cancerul de pancreas este una dintre cele mai letale forme de cancer, deoarece este adesea diagnosticat târziu și are tendința de a se răspândi rapid în alte părți ale corpului. Simptomele pot include durere abdominală, pierdere în greutate inexplicabilă, icter și probleme digestive.

Cancerul de colon este mai frecvent și poate fi tratat cu succes în stadiile incipiente. Simptomele pot include schimbări ale tranzitului intestinal, sângerări rectale, durere abdominală și oboseală inexplicabilă.

Oamenii de știință de la Universitatea din Anvers a dezvoltat o nouă terapie celulară care distruge tumorile, a anunțat instituția de învățământ într-un comunicat de presă. Această nouă terapie ar putea reprezenta un progres major în lupta împotriva cancerului pancreatic și de colon,potrivit Le Soir.

Potrivit medicilor, tumorile din pancreas și din colon sunt protejate de un „scut” de țesut conjunctiv, ceea ce face dificilă radioterapia. Pentru a remedia această problemă, a fost dezvoltată o nouă terapie celulară. Aceasta este capabilă să distrugă atât celulele țesutului conjunctiv, cât și celulele canceroase.

Nouă terapie celulară care vizează în mod specific celulele canceroase

Echipa profesorului Evelien Smits a descoperit că atât celulele țesutului conjunctiv, cât și celulele canceroase conțin o anumită moleculă. Cu sprijinul Kom op tegen Kanker, ea a dezvoltat o nouă terapie celulară care vizează în mod specific această moleculă.

Această terapie constă în „celule ucigașe naturale”, a explicat cercetătoarea Astrid Van den Eynde. „Aceste celule sunt forțele speciale ale sistemului nostru imunitar. Ele recunosc celulele canceroase și le distrug. Sunt, prin urmare, celulele imunitare de lupta împotriva cancerului.

O tehnică extinsă ce vizează alte tipuri de cancer

Oamenii de știință au modificat în laborator „celulele ucigașe naturale” pentru a le face și mai eficiente împotriva bolii. „Le-am dat un fel de braț în plus”, a continuat Van den Eynde.

Aceste celule pot fi produse pe scară largă din sângele donatorilor sănătoși, ceea ce reduce costul per tratament. Într-o a doua fază, echipa își propune să testeze noua terapie celulară pe alte tipuri de cancer.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel