Categories: Expertul zilei

Descoperire revoluționară în medicină: Poți afla cu 10 ani înainte să ai un atac de cord

În domeniul medicinii s-a făcut recent o descoperire inedită care ar putea revoluționa sistemul de sănătate mondial. Acesta ar putea fi folosit în cazul persoanelor care sunt predispuși să facă atac de cord. Noul studiu a fost publicat în revista Nature Cardiovascular Research din 7 aprilie 2022.

Oameni de știință de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, SUA, a reușit facă o descoperire revoluționară. Au descoperit o tehnologie inovatoare bazată pe inteligență artificială care poate prezice un atac de cord cu până la 10 ani înainte de posibila sa producere.

Descoperire revoluționară: Poți afla cu 10 ani înainte să ai un atac de cord

Noua descoperire este concepută pe baza imaginilor inimilor bolnave ale pacienților. Ea va revoluționa procesul de luare a deciziilor clinice și va crește supraviețuirea în urma aritmiilor cardiace bruște și letale, potrivit Devdiscourse.

„Moartea cardiacă subită cauzată de aritmie reprezintă până la 20% din toate cazurile de deces la nivel mondial și știm puține lucruri despre motivul pentru care se întâmplă asta sau despre cum să spunem cine este expus riscului”, a declarat autorul principal al cercetării, Natalia Trayanova, profesor la Universitatea John Hopkinms Baltimore din Statele Unite.

„Există pacienți care ar putea avea un risc scăzut de moarte subită cardiacă, care primesc defibrilatoare, de care s-ar putea să nu aibă nevoie și apoi alți pacienți cu risc ridicat, care nu primesc tratamentul de care au nevoie și ar putea muri în floarea vârstei.

Ceea ce poate face noul algoritm este să determine cine este expus riscului de moarte cardiacă și când va apărea, permițând medicilor să decidă exact ce trebuie făcut”, a spus Trayanova.

Aceste noi măsuri de risc au oferit cu mare precizie riscul de moarte cardiacă subită, pe parcursul a 10 ani și când este posibil să se întâmple.

Echipa de cercetători a folosit imaginile cardiace îmbunătățite cu contrast care vizualizează distribuția rănilor de la sute de pacienți reali de la Spitalul John Hopkins.

„Imaginile conțin informații critice pe care medicii nu au putut să le acceseze până acum. Această cicatrice poate fi distribuită în moduri diferite și poate spune ceva despre șansa de supraviețuire a pacientului. Există informații ascunse în ea”, a spus Dan Popescu, un fost doctorand de la Universitatea John Hopkins și autor al studiului.

Recent Posts

Horoscop 29 aprilie – 5 mai. Zodia care va fi în centrul antenției și va avea un succes fantastic la bani

Horoscop 29 aprilie – 5 mai. Pe 29 aprilie, Venus, planeta iubirii și frumuseții, face…

2 minute ago

Revolta unei femei după ce a fost nevoită să plătească o sumă consistentă pentru o analiză gratuită, cu trimitere de la medic

A plătit pentru o analiză gratuită. O pacientă a împărtășit o experiență dezamăgitoare pe care…

32 de minute ago

Cum arată Salma Hayek, în costum de baie și nemachiată la 57 de ani. „Am crezut că sunt poze de acum 20 de ani”

Salma Hayek întâmpina vara într-un mod spectaculos. Celebra actriță a încântat privirile urmăritorilor săi cu…

2 ore ago

Câți ani de căsnicie trebuie să ai ca să primești pensie de urmaș și ce acte sunt necesare

Pensia de urmaș reprezintă un pilon esențial al sistemului de pensii din România, furnizând un…

2 ore ago

Un medic român reamintește de un aliment uitat. Extrem de valoros, mai ales pentru diabetici

Printre alimentele bune pentru diabetici și nu numai, se numără și hrișca. Dr. Elena Păcuraru,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian