Categories: Stil de viaţă

Motivul pentru care o femeie de 45 de ani nu vrea să aibă grijă de mama ei în vârstă și i-a interzis să-și vadă nepoata. „Nu-i datorez nimic!”

O femeie de 45 de ani, pe nume Gloria, a mărturisit, într-o scrisoare pe internet că nu vrea să își îngrijească mama, pentru că simte că nu îi datorează nimic femeii care i-a dat viață. Și nu înțelege de ce alte persoane, inclusiv membrii familiei, o judecă și spun că trebuie să aibă grijă de mama sa, care acum are nevoie de ajutor mai mult decât oricând.

Gloria și-a început scrisoarea spunând că relația ei cu mama sa a fost întotdeauna extrem de toxică. Femeia a spus: „Toți prietenii mei au doar amintiri calde din copilărie, dar eu nu mă pot lăuda cu niciuna de acest fel. Am fost crescută de o mamă singură, și în copilărie, nu am auzit niciun cuvânt bun de la această femeie. Pot să-mi imaginez că viața mamei a fost grea, deoarece a rămas văduvă atât de devreme, tatăl meu a murit când aveam 4 ani, iar fratele meu mai mic, Sam, avea 2 ani.”

Distanțarea de mama ei toxică a eliberat-o

Gloria spune că mama ei a fost întotdeauna foarte incoerentă în felul în care o trata pe ea și pe fratele ei. Atitudinea față de copii era diferită în mod evident. Femeia a scris: „De la o vârstă fragedă, am fost tratată ca un gunoi, mama abia m-a observat, în timp ce fratele meu Sam a fost întotdeauna favoritul. Am putut vedea cum mama îl îmbrățișa, îl săruta și îl lăuda pentru fiecare realizare.

Cu mine, situația era complet diferită. Eram ignorată, eram manipulată mental și realizările mele erau mereu diminuate. Mama obișnuia să spună că eu sunt cea mai mare și că lui Sam i se permitea să-și exprime emoțiile, dar eu trebuia să fiu calmă și să nu plâng niciodată, chiar și când aveam vârsta la care copiii obișnuiesc să plângă, să aibă crize etc.”

Gloria își continuă mărturisirea, spunând: „Acum sunt și eu mamă, la rândul meu și când mă gândesc la propria copilărie, îmi dau seama cât de incorectă a fost mereu mama față de mine. Lucrurile nu s-au schimbat niciodată, nici măcar când am crescut. O iubeam tot timpul și făceam totul și orice pentru a-i atrage atenția. Dar tot ce am avut a fost o relație tulburătoare. Toată familia mea a fost mereu incredibil de disfuncțională și foarte toxică, deși mama a încercat întotdeauna să o arate ca fiind iubitoare pentru alte persoane.”

Femeia a dezvăluit că a suferit din cauza comportamentului mamei sale chiar și când a crescut. Gloria a spus: „Toată viața mea a fost definită și influențată de obiceiurile rele ale mamei mele, de comportamentul ei și de problemele ei de sănătate mentală. Am fost mereu criticată pentru alegerile mele de viață, fie că era vorba despre universitatea pe care am ales-o să studiez sau despre un prieten cu care mă întâlneam, ea avea întotdeauna un cuvânt rău de spus. M-am luptat mult, am încercat să vorbesc cu ea de mai multe ori, chiar am încercat să o invit la terapie, dar totul a fost în zadar. Când am ajuns aproape de vârsta de 30 de ani, am renunțat la toate încercările mele de a reanima această relație. Fratele meu Sam a rămas favoritul ei, iar eu am plecat pur și simplu într-o zi, fără să spun un cuvânt.”

Gloria a dezvăluit că distanțarea de mama sa toxică a fost sfâșietoare, dar în același timp, femeia s-a simțit eliberată. Ea a spus: „De atunci, trăiesc o viață profund satisfăcătoare, sănătoasă, pozitivă. Am construit-o singură și simt că mă recuperez din mediul toxic în care am trăit în copilărie.”

Gloria își continuă povestea și dezvăluie: „Acum am 45 de ani și am o fiică de 5 ani. Când am rămas însărcinată, mama mea a spus că nu ar trebui să nasc la 40 de ani, m-a criticat chiar și pentru această alegere. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul și i-am interzis chiar și să-și întâlnească nepoata după ce s-a născut. Sam trăiește singur și nu are copii, astfel că fiica mea este singurul nepot pe care mama mea îl are.”

O femeie de 45 de ani nu vrea să aibă grijă de mama ei

Gloria este destul de fericită, dar se simte copleșită de neputința mamei sale, din cauza vârstei înaintate. Femeia a scris: „Locuiesc la câteva mii de kilometri distanță de mama și de Sam. Am o casă și lucrez cu normă întreagă. Cred că viața mea este minunată, cu excepția faptului că mama mea, care are acum 73 de ani, se deteriorează rapid din punct de vedere mental și fizic. Din câte știu, condițiile de trai ale ei sunt oribile. Ea este genul de persoană care colecționează lucruri, iar Sam nu o ajută cu nimic. Favoritul familiei o sună rar, deși trăiește în același oraș mic cu ea. Casa mamei este foarte murdară, iar obiceiurile ei proaste își pun amprenta asupra sănătății ei în multe feluri. Recent, a căzut pe scări, și când m-a sunat, i-am spus pur și simplu să-i ceară ajutorul lui Sam sau să sune la ambulanță. În orice caz, sunt prea departe de ea și nu am putut să o ajut fizic.”

Gloria a dezvăluit: „Acum, mama îmi cere să mă întorc acasă și insistă să-și vadă nepoata. Dar i-am spus foarte clar că nu voi face asta. Toți membrii familiei, inclusiv Sam, mă judecă pentru că sunt atât de rezistentă față de mama mea, și nu simt că îi datorez ceva. Dar acum, simt și această vină uriașă că nu am grijă de mama mea în vârstă. Mă simt sfâșiată, pentru că știu că ea are nevoie de mine, și în același timp simt că acum Sam trebuie să aibă grijă de ea, lucru pe care nu l-a făcut niciodată.”

Femeia a încheiat: „Când am adus-o pe lume pe fiica mea, mi-am promis mie și ei că nu va crește într-o familie toxică și într-un haos asemănător cu cel de care am avut eu parte. Voi face tot ce îmi stă în putință să o protejez de asta. Nu doresc să o văd crescând alături de bunica în această atmosferă. Cu toate acestea, simt că îi expun pe copiii mei la alt fel de suferință. Mă simt ca și cum i-aș învăța că trebuie să se distanțeze de familia lor în momentele dificile. Refuz comunicarea cu o bunică profund toxică. Nu vreau să îi expun la aceasta, și îmi pare rău pentru tot.”

Recent Posts

Când durerile articulare ar putea ascunde un cancer? Legătura mortală dintre simptomele reumatice și tumori

În mod regretabil, apar situații înșelătoare în care specialiștii în reumatologie tratează pacienți care suferă…

7 minute ago

Florin Piersic transferat la o clinică privată

Florin Piersic va fi transferat la o clinică privată, după care va fi dus la…

17 minute ago

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului rostită de Izvorul Tămăduririi. Te ferește de cele rele și te protejează de boală

In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Aceasta sarbatoare ne aduce aminte…

27 de minute ago

Pensie de 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Casa de Pensii dată în judecată: „Pensia a fost calculată corect”

O femeie din Iași, a ieșit la pensie cu doar 800 de lei după aproape…

48 de minute ago

CUPLURILE perfecte ale horoscopului. 5 perechi de ZODII care simt o atracție irezistibilă

Atracția dintre semnele zodiacale este influențată de diferiți factori astrologici. De altfel, relaţiile matrimoniale sunt…

o oră ago

Veşti bune pentru pacienţi şi medici! Ce se va întâmpla cu cardul de sănătate

În ultimii ani, platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a funcţionat cu sincope, fiind…

o oră ago

Citeste si: