miercuri, septembrie 28, 2022

Descoperire revoluționară: Tumori canceroase vindecate în câteva zile. Descoperirea ar putea fi o veste bună pentru miliarde de oameni care suferă de ani de cancer.

Cercetătorii au reușit să oprească tumorile canceroase aflate în stadiu avansat la șoareci prin utilizarea unor „fabrici de medicamente” implantate – iar noul tip de tratament durează doar câteva zile pentru a vindeca boala.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Cu toate că va mai dura ceva timp pentru ca această abordare să fie testată și funcțională la oameni, sunt semne că avem o modalitate nouă și puternică de a aborda mezoteliomul, o formă agresivă de cancer.

Denumite „fabrici de medicamente” , acestea sunt un fel de mărgele mici din alginat, fiecare cu o lățime de doar 1,5 milimetri și sunt concepute pentru a produce „explozii” continue de interleukină-2 (IL-2) în organism.

Practic, sistemul imunitar este învățat cu ce să lupte

Datorită acestui compus, sunt activate celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva tumorilor.

„Am grijă de pacienții care au mezoteliom pleural malign. Aceasta este o malignitate foarte agresivă a mucoasei plămânilor și este foarte greu de tratat”, a explicat Bryan Burt, chirurg și oncolog la Colegiul de Medicină Baylor, SUA, citat de Science Alert.

Te-ar mai interesa: Un virus extrem de comun ar putea ucide cancerul. ...

Cercetătorii au combinat implanturile cu ceea ce este cunoscut drept inhibitor, un tip de medicament care nu abordează cancerul în mod direct, ci învăță sistemul imunitar să identifice și să elimine mai bine celulele canceroase, notează descoperă.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private