miercuri, octombrie 5, 2022

S-a descoperit că sunt două tipuri de obezitate, ambele cu efecte diferite asupra organismului. Iată care este cel mai periculos dintre cele două.

Obezitatea este o problemă pentru sute de milioane de oameni, peste 600 de milioane, potrivit unor date publicate de Science Alert. De asemenea, sunt considerați supraponderali aproximativ două miliarde de oameni în întreaga lume.

Recent, oamenii de știință au descoperit că există două feluri de obezitate, unul dintre acestea se caracterizează doar prin grăsime, pe când celălalt se caracterizează atât prin grăsime, cât și masă musculară.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Risc crescut de cancer și alte boli

Spre surprinderea lor, cercetătorii au descoperit că al doilea tip a fost asociat cu o inflamație crescută, care a fost asociată cu un risc mai crescut de cancer și alte boli, notează descoperă.ro.

„Folosind o abordare bazată exclusiv pe date, vedem pentru prima dată că există cel puțin două subtipuri metabolice diferite de obezitate, fiecare cu propriile caracteristici fiziologice și moleculare care influențează sănătatea”, explică J. Andrew Pospisilik de la Institutul Van Andel din Michigan, SUA.

Dacă două (sau mai multe) tipuri de obezitate pot fi confirmate în studiile viitoare de validare umană, atunci rezultă că diferite tratamente pentru obezitate – cum ar fi modificările dietei sau intervențiile chirurgicale pentru slăbire – ar putea avea efecte diferite în funcție de tipul de obezitate.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

Cercetările sunt însă în derulare, oamenii de știință continuând să descopere mai multe detalii pentru tratramentele corespunzătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private