Sari la conținut

Descoperire uimitoare făcută de cercetătorii chinezi! Dieta care poate limita dezvoltarea tumorilor

rosii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prea multe roșii ar putea fi problematice pentru boala cronică de rinichi

Descoperire uimitoare făcută de cercetătorii chinezi! Metoda restricției calorice, o dietă care constă în restricționarea ingerării de alimente într-un interval orar strict, poate limita dezvoltarea tumorilor.

Așadar, dieta poate juca un rol important în prevenirea dezvoltării tumorilor cancerigene. Cum?  Prin intermediul microflorei intestinale, potrivit unui studiu recent publicat n revista ştiințifică Nature Metabolism.

O echipă de cercetători chinezi a descoperit că restricția calorică poate avea un efect protector împotriva unui tip de formațiune tumorală, prin intermediul unei specii de bacterie probiotică numită Bifidobacterium bifidum, o specie de bacterie probiotică care se găsește în mod natural în tractul digestiv uman.

Prin îmbogățirea acestei bacterii, dezvoltarea tumorii a fost inhibată semnificativ la șoareci. Cercetătorii au afirmat că aceste rezultate pot oferi o abordare nouă în tratamentul cancerului.

Bifidobacterium bifidum este una dintre cele mai importante specii de bacterii bifidobacteriene și poate fi găsită în mod special în tractul digestiv al sugarilor și copiilor. B. bifidum contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale, ajută la digestia alimentelor și la absorbția nutrientilor, și poate avea un efect benefic asupra sistemului imunitar.

Prevenirea sau tratarea unor probleme digestive

În plus, bacteria poate ajuta la prevenirea sau tratarea unor probleme digestive, cum ar fi constipația, diareea și infecțiile tractului urinar.

Bifidobacterium bifidum se poate găsi în unele alimente fermentate, cum ar fi: iaurtul, kefirul, brânza de vaci fermentată, varza acră, miso, kimchi, tempeh
suplimente probiotice, alimente cu adaos de probiotice, cum ar fi produsele lactate probiotice sau suplimentele alimentare.

Cantitatea și calitatea de B. bifidum variază în funcție de metoda de producție și de timpul de fermentare, deci este important să se verifice etichetele produselor pentru a verifica dacă conțin această specie de bacterii și în ce cantitate.

Cercetătorii recomandă să se consume alimente cu probiotice în mod regulat pentru a menține un echilibru sănătos al florei intestinale.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel