Sari la conținut

Un remediu simplu combate cancerul, osteoporoza și infecțiile

beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
kefir

Un remediu simplu combate cancerul, osteoporoza și infecțiile. Un aliment de bază ale multor popoare din întreaga lume, a devenit incredibil de popular printre fanii unui stil de viață sănătos. Datorită conținutului său ridicat de nutrienți și probiotice, este foarte benefic pentru digestie și sănătatea intestinului.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces din lume. Se crede că probioticele găsite în produsele lactate fermentate reduc creșterea tumorii prin stimularea sistemului imunitar. Probioticele, cum ar fi chefirul, pot trata mai multe forme de diaree. Ele pot duce, de asemenea, la o digestie îmbunătățită.

Așadar, kefir un aliment considerat de mulți mai hrănitor decât iaurtul, relatează healthline.com, citând beneficiile pentru sănătate ale kefirului susținute de cercetări.

Alimentul care conține o gamă largă de compuși bioactivi

Potrivit oamenilor de știință, kefirul este un remediu simplu împotriva cancerului, osteoporozei și infecțiilor, și conține aproximativ 104 calorii, 11,6 g carbohidrați și 2-3 g grăsimi, în funcție de tipul de lapte. De asemenea, conține o gamă largă de compuși bioactivi, inclusiv acizi organici și peptide, care îi sporesc beneficiile pentru sănătate.

Kefirul poate conține peste 60 de microorganisme diferite, ceea ce îl face o sursă mult mai puternică de probiotice decât alte produse lactate fermentate. Se crede că anumite probiotice din chefir protejează împotriva infecțiilor.

Probioticul Lactobacillus kefiri, care este unic

kefiri
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Acestea includ probioticul Lactobacillus kefiri, care este unic. Cercetările arată că acest probiotic poate inhiba creșterea diferitelor bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella, Helicobacter pylori și E. coli. Kefiranul, un tip de carbohidrat care se găsește în chefir, are și proprietăți antibacteriene.

Asigurarea unui aport adecvat de calciu este una dintre cele mai eficiente moduri de a îmbunătăți sănătatea oaselor și de a încetini progresia osteoporozei. Chefirul bogat în grăsimi este o sursă excelentă nu numai de calciu, ci și de vitamina K2, care joacă un rol central în metabolismul calciului. S-a demonstrat că suplimentarea cu K2 reduce riscul de fracturi cu 81%.

Produsele lactate obișnuite conțin un zahăr natural numit lactoză. Mulți oameni, în special cei în vârstă, nu sunt capabili să descompună și să digere lactoza în mod corespunzător. Această afecțiune se numește intoleranță la lactoză.

Bacteriile lactice din produsele lactate fermentate, cum ar fi chefirul și iaurtul, transformă lactoza în acid lactic, astfel încât aceste produse conțin mult mai puțină lactoză decât laptele.

De asemenea, conțin enzime care ajută la descompunerea lactozei. Prin urmare, chefirul este bine tolerat de persoanele cu intoleranță la lactoză. Chefirul nu conține lactoză, deoarece bacteriile sale lactice au digerat deja lactoza în prealabil. Persoanele cu intoleranță la lactoză pot bea de obicei chefir fără probleme.

Persoanele cu sisteme imunitare hipersensibile sunt mai predispuse la alergii, care pot declanșa boli precum astmul. În studiile pe animale, s-a demonstrat că chefirul suprimă răspunsurile inflamatorii asociate cu alergii și astm.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel