joi, octombrie 29, 2020

Descoperirea momentului despre coronavirus. Un steroid ieftin și utilizat frecvent poate salva viața persoanelor grav bolnave de COVID-19, a descoperit un studiu clinic randomizat, realizat în Marea Britanie.

Medicamentul, numit dexametazona, este primul care a demonstrat reducerea deceselor cauzate de coronavirusul care a ucis peste 430.000 de persoane, la nivel global. În cadrul studiului, acesta a redus decesele cu aproximativ o treime la pacienții ventilați mecanic, din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Primul studiu efectuat pe mii de pacienți cu infecție produsă de SARS-CoV-2, care aduce dovezi, se numește RECOVERY. Până acum mai multe molecule au promis foarte mult și au realizări modeste.

Descoperirea momentului despre coronavirus

”Bătrâna și ieftina dexametazonă [pe cale ORALA! nu pe cale inhalatorie, cum era utilizată inutil și excesiv la copilul cu tuse, inainte de era COVID-19 – citiți link-ul anexat la final despre motivele pentru care NU se administrează dexametazonă inhalatoriu, din fiola de uz injectabil, la copil] se pare ca și-a dovedit capacitatile imunosupresive remarcabile.

Citește și:

Cu doar 50 de lire sterline ar putea fi asigurat costul tratamentului pentru 8 pacienți având forme medii sau severe de infecție pulmonară cu noul coronavirus. Si ar putea fi salvată o viața.

In formele ușoare de infecție nu sunt rezultate notabile, dar la pacienții care deja primesc oxigen, având insuficiență respiratorie, dexametazona scade riscul de de deces cu 20%. Iar la cei foarte gravi, deja ventilați mecanic, dexametazona orală, in doză mică, a scazut riscul de deces cu aproape o treime.

Citește și:

Studiul RECOVERY aduce o rază de speranță.

MESAJUL DE LUAT ACASA – Dexametazona este un corticosteroid cu efecte foarte puternice și este destinată bolilor grave, administrată pe cale orală sau injectabilă. Nu se dă sub formă de aerosoli, nici acum și nici după Pandemie,” a explicat dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Parteneri--