Sari la conținut

Desert irezistibil recomandat de Mihaela Bilic: Se decorează din abundență cu cremă de vanilie

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre viroze

Din cuprinsul articolului

Mulți dintre noi suntem foarte atenți când vine vorba de alegerea deserturilor. Când vine vorba de dietă, avem tendința de a elimina orice produs ce conține zahăr. Există, însă, un preparat dulce tradițional care poate fi consumat chiar dacă ești la dietă. Despre acest desert a dat detalii medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Desert irezistibil recomandat de Mihaela Bilic: Se decorează din abundență cu cremă de vanilie

Laptele este un aliment care conține aproape 90% apă și procente egale de glucide, proteine și grăsimi.

„Poate unii dintre vor suferă de intoleranță la lactoză, poate au balonări și disconfort digestiv după ce consumă lapte. O să vă spun patru gesturi simple prin care puteți rezolva această problemă.

Care e mecanismul din spatele intoleranței? Avem prea puțină enzimă numită lactază care să digere lactoza din lapte. Asta înseamnă că trebuie să prelungim, să mărim un pic timpul pe care laptele îl petrece stomac, astfel încât și puțina enzimă pe care o secretăm să aibă timp să acționeze. Asta trebuie reținut. Niciodată nu pierdem capacitate de sinteză a enzimei numită lactază.

Deci cum mărim acest timp? Pe locul unu: alegeți întotdeauna laptele integral, nu laptele degresat. Laptele cu 3,5% grăsime stă mai mult timp în stomac și cresc șansele de digestie. Nu consumați niciodată produse lactate pe burta goală. Combinația ideală la micul dejun fulgi cu iaurt. Împreună stau mai mult timp în stomac și lactoza va fi digerată.

Apoi, că tot vorbeam de burtă goală, la prânz mâncați un sendviș și apoi un lapte bătut. Din nou, cresc șansele de digestie.

Iar pe ultimul loc că s-a încheiat masa și vrem o cafea, beți laptele cald. Laptele cald este mai ușor de digerat.

Intoleranța la lactoză se rezolvă în momentul în care organismul primește mesajul că ne-am apucat de băut, din nou, lapte în mod regulat. Aveți un pic de răbdare, crește treptat și cantitatea de lapte consumat și veți vedea că se rezolvă”, a prezentat Mihaela Bilic, într-un video pe Facebook.

Pâine și lapte

„Ce poți să faci din pâine și lapte? Un desert delicios! În tradiția românească se numesc frigănele, francezii le spun „pâine pierdută” (pain perdu), iar spaniolii le-au sanctificat. Torrijas de Santa Teresa este o bucată de pâine înmuiată în lapte, pusă într-o formă tapetată cu zahăr și băgată la cuptor până se caramelizează.

Și, ca să fie irezistibilă, se decorează din abundență cu cremă de vanilie”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel