Un consum moderat de ciocolată poate avea un efect pozitiv asupra grăsimii corporale, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii de la Universitatea Granada din Spania au descoperit că în cazul adolescenților nivelul grăsimii corporale este invers proporțional cu cantitatea de ciocolată consumată. Cercetarea a scos la iveală un lucru neobișnuit: cu cât participanții mâncau mai multă ciocolată, cu atât mai puțină grăsime corporală aveau.
Publicat în jurnalul Nutrition, studiul a investigat legătura dintre consumul de ciocolată și diferiți indicatori ai nivelului de grăsime corporală.
”Rezultatele studiului nostru au evidențiat că un consum crescut de ciocolată a fost asociat cu un nivel mai scăzut de grăsime corporală în cazul adolescenților europeni” a concluzionat Magdalena Cuenca-Garcia, autoarea studiului.
Explicația: ciocolata conține flavonoide care au fost asociate unui IMC mai scăzut în studiile anterioare. Potrivit cercetătorilor, acești compuși promovează grăsimea sănătoasă și cresc sensibilitatea la insulină.
Experții avertizează însă că nu ar trebui să exagerați totuși cu ciocolata și să o alegeți pe cea neagră.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…