marți, iunie 28, 2022

Destăinuirea care a uimit lumea.  O tânără din Kenya, femeia care a câștigat premiul pentru cea mai bună asitentă din lume, a șocat lumea cu destăinuirile sale. „Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani și am scăpat de căsătoria forțată timpurie la 14 ani”, a  spus ea.

Anna Qabale Duba, care militează împotriva căsătoriilor timpurii și a mutilării genitale feminine, a câștigat titlul pentru cea mai bună asistentă medicală din lume, fiind recompensată și cu un premiu în valoare de 250.000 de dolari.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

Ea a spus că „a rămas fără cuvinte” după ce a aflat că este câștigătoarea acestui titlu, deși au fost peste 24.000 de candidați la Global Nursing Award.

Colegii tinerei afirmă că tânăra face mari eforturi pentru a-i ajuta pe oamenii din satul său, Torbi, din regiunea Marsabit, unde a înființat și o școală. Dimineața, sălile de clasă găzduiesc ore pentru copii, apoi vin părinții lor, care învață despre sănătatea sexuală și reproductivă.

Acest premiu mă va ajuta să-mi extind școala în toată Kenya. Sunt atât de pasionată de educație. După ce am gustat din roadele educației, am decis să mă întorc acasă pentru a-i ajuta și pe alții”, a declarat tânăra pentru BBC.

Te-ar mai interesa: Concediul, sursă de stres pentru români. Psihotera...

Tânăra de 31 de ani deține și un master în epidemiologie. Ea a înființat o fundație pentru ajutorarea fetelor și mamelor tinere.

Anna lucrează ca asistentă medicală la spitalul din regiunea Marsabit. Ea se străduiește să pună capăt practicilor culturale dăunătoare, cum ar fi mutilarea genitală feminină și căsătoria timpurie.

Destăinuirea care a uimit lumea: Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani

„Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani și am scăpat de căsătoria forțată timpurie la 14 ani”, a mai spus ea.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Chiar dacă mutilarea genitală este ilegală în Kenya, aproximativ 91% dintre fete și femei tinere sunt supuse acestei practici dure.

De multe ori părinții și tutorii își duc fiicele peste graniță în statele vecine pentru a scăpa de aceste legi stricte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private