sâmbătă, octombrie 16, 2021

Senzaţia de oboseală, nervozitatea, greaţa, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri şi alimente grase sau dificultatea de a pierde în greutate sunt semne că organismul are nevoie de detoxifiere.

Cum perioada care tocmai s-a încheiat a abundat în excese alimentare şi nu numai, o perioadă de eliminare a toxinelor este binevenită.

Dr. Rohit Sane, Președinte și Director General la Sane Care Group a întocmit o listă de ierburi și alimente care pot fi folosite pentru detoxifiere.

Busuioc:
busuioc-650x540
Conform doctorului Rohit Sane, busuiocul detoxifică plămânii și sistemul respirator. “Busuiocul conține antioxidanți naturali care acționează asupra sistemului respirator superior, îmbunătățind astfel funcția plămânilor.”

 Morcovi, ardei gras, legume colorate:
legume colorate
“Toate

legumele colorate sunt bogate în betacaroten si antioxidanți care elimină oxigenul în exces din organism” explica dr. Rohit Sane.

Oxigenul luptă împotriva bacteriilor și stimulează divizarea celulelor albe, crescând imunitatea, însă, atunci când este în exces devine toxic. Reacţia organismului la excesul de oxygen: în condiţii de stres oxidant, ţesuturile se îmbogăţesc cu oxigen, nu mai funcţionează sistemul fermentativ de apărare a organismului şi oxigenul îşi manifestă acţiunea toxică.
În concentraţii mari, la o presiune normală şi la o inhalare de lungă durată (în amestecul de gaze oxigenul

se găseşte în procent de 70%) oxigenul are acţiune toxică, conducând la lezarea organelor respiratorii, mai ales a plămânilor  până la apariţia inflamaţiilor.

Coriandru:
coriandru
Coriandrul nu este folosit doar ca garnitură pentru preparatele indiene, ci are și proprietăți de detoxifere. Potrivit medicului Rohit Sane, coriandrul reduce depozitele de grasime, fiind un ajutor de nădejde în curele de slăbire. Coriandrul posedă şi proprietăţi antibacteriene şi antifungice, reducând rapid infecţia şi inflamaţia.

Triphala:
triphala
Triphala așa cum sugerează și numele este o combinație de trei

plante – Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia bellirica) și Haritaki (Terminalia chebula), “Este un laxativ natural care ajută la detoxifierea tuturor sistemelor organismului”, spune dr. Rohit Sane.

Cucurma:
cucurma
Curcuma are proprietăți de vindecare și ajută la detoxifierea organismului. Curcuma ajută și la repararea mucusul din intestine care, la rândul său, menține sănătatea sistemului digestiv.

Shilajit:
shilajit
Ajută în cazul anemiilor, are acţiune tonică şi neurotonică, favorizând eliminarea toxinelor.

Shilajit este un panaceu ayurvedic

ce ajută în stările de oboseală cauzate de efortul fizic sau intelectual susţinut, când apar situaţii de lipsă de energie, fiind totodată extrem de binevenit şi în cazul unei imunităţi scăzute.

Ultimele stiri