Sari la conținut

Detoxifierea unghiilor – obligatorie sau mit?

Dacă manichiura a devenit plăcerea ta vinovată săptămânală poate ar trebui să iei o pauză de la aceste produse și să faci o detoxifiere. Dar unghiile nu respiră, nu? Deci e obligatorie sau este un mit?

Unghiile nu respiră, dar se își iau vitaminele și nutrienții din sânge. Chiar dacă ele sunt formate din keratină, chimicalele din ojă le pot afecta dacă acesta este lăsată pentru foarte mult timp pe unghie. Un alt dăunător este acetona, deoarece este pe bază de alcool, iar o dată cu oja acesta curăță și straturi din unghie.

Imaginați-vă unghia compusă din niște țigle de acoperiș. De fiecare dată când oja este lăsată pe unghii mai mult de 3 săptămâni sau curățată cu acetonă mai des, aceasta mai mânâncă puțin din unghie. Astfel, ele se pot rupe mai ușor, îngălbeni, usca și chiar pot cădea.

Sfaturile dermatologului Dana Stern sunt următoarele – bea foarte multă apă, deoarece hidratarea este crucială pentru păr și unghii, care au la bază keratină și fă o detoxifiere de 3 săptămâni pentru unghii.

Asta înseamnă că timp de 3 săptămâni te hidratezi intern – cu apă și produse bogate în proteine și extern cu cremă de mâini sau uleiuri esențiale, precum și ulei de ricin/măsline pentru protecția unghiilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.