miercuri, noiembrie 30, 2022

Atacurile au început de 42 de zile, iar bilanțul arată sumbru. Ultima mișcare făcută de soldații ruși generează teamă și panică. Încă un spital a fost bombardat. Patru medici, martori la atac.

Dezastru în Ucraina! Rusia a bombardat încă un spital

Echipa Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina, formată din patru persoane, a mers luni la Mykolaiv pentru a se întâlni cu autoritățile sanitare din oraș și din regiune și pentru a vizita spitalul de oncologie. În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF), citat de Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

„Mai multe explozii au avut loc în imediata apropiere a personalului nostru în decurs de aproximativ 10 minute”, a declarat Michel-Olivier Lacharité, șeful misiunii MSF în Ucraina, care se află în prezent la Odesa.

„În timp ce părăsea zona, echipa MSF a văzut persoane rănite și cel puțin o persoană decedată. Cu toate acestea, nu suntem în măsură să dăm un număr exact de morți și răniți”, a precizat Lacharité în comunicat.

„Din fericire, personalul nostru a reușit să se adăpostească și nu a fost nimeni rănit de explozii, deși geamurile vehiculului parcat în fața intrării în spital au fost spulberate de explozii”, se mai arată în declarație.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii.

Potrivit MSF, nu a fost vizibil niciun crater mare, dar echipa a descris numeroase găuri mici în pământ pe o suprafață mare.

Bombardarea unei zone atât de mari într-un cartier rezidențial în mijlocul după-amiezii nu poate decât să provoace victime civile și să lovească clădiri publice”, a adăugat Lacharité.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

„Spitalele, pacienții și personalul medical trebuie neapărat să fie cruțați de atac”, a mai spus el.

CNN a relatat anterior că bombardamentul Rusiei asupra orașului Mykolaiv din sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Neagră, a continuat luni, la fel cum a făcut-o de câteva săptămâni, cu atacuri pe parcursul dimineții și după-amiezii. O echipă CNN aflată la o răscruce de drumuri la sud de Mykolaiv s-a aflat luni la câțiva metri distanță de rafalele de artilerie primite, autoturismul fiind distrus.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private