vineri, iunie 5, 2020

New York este unul dintre orașele extrem de afectate de pandemia de Covid-19. Pur și simplu nu mai fac față cu atâtea cadavre.

Din cauza numărului uriaș de decedați, autoritățile din New York apelează la măsuri urgente.

Directorul Consiliului Local pentru probleme de sănătate, Mark Levine, a spus că i se pare că se confruntă din nou cu atentatele din septembrie 2001.

Pentru că la morgă nu mai sunt locuri, o parte dintre victime ar putea fi îngropate temporar în parcurile din oraș. ”Vor fi săpate gropi iar sicriele vor fi aliniate câte zece sicrie”, a scris Levine pe contul de twitter.

Citește și:

”Totul va fi făcut într-un mod demn, temporar, dar va fi greu de acceptat pentru locuitori”, a mai transmis acesta, scrie Skynews.

Pe lângă decesele din spitale, au crescut foarte mult și decesele înregistrate la domiciliu. ”Înaintea crizei, erau între 20 și 25, pe zi. Acum, sunt între 200 și 215”, a mai spus oficialul din New York.

Levine a revenit ulterior și a spus că măsura anunțată de el va fi pusă în aplicare doar dacă numărul deceselor va crește și mai mult.

New York este centrul epidemiei de COVID-19 în SUA, cu peste 4.700 de decese. Situația i-a făcut pe proprietarii firmelor de pompe funebre să ceară ajutor guvernului pentru a face față.

Parteneri