marți, iunie 15, 2021

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut o dezvăluire uluitoare la un eveniment dedicat Zilei Epilepsiei. Domnia sa a vorbit despre felul în care a evitat mult timp să deschidă subiectul legalizării canabisului

în scop medicinal.

Evenimentul la care Sorina Pintea și-a deschis sufletul a găzduit părinți ai unor copii bolnavi de epilepsie care, la rândul lor, au vorbit despre temerile pe care le-au avut când au aflat de boala copiilor lor şi de faptul că sunt judecaţi de ceilalţi. Ministrul spune a făcut această declaraţie pentru a-i încuraja, potrivit romaniatv.net.

Cu tristețe, Sorina Pintea a mărturisit că în urmă cu 7 ani, fiul său a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri şi că îi era teamă că acest subiect va fi interpretat.

„Cu toate că mi-a fost greu dintr-un

anumit punct de vedere, am deschis inclusiv acea dezbatere despre canabisul medicinal, foarte bun în anumite forme de epilepsie. Mi-a fost foarte greu să încep această discuție pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri şi putea fi interpretată povestea asta în fel şi chip. Dar dincolo de orice speculaţie, pe mine și pe cei din jurul meu ne interesează pacienţii”, a spus Sorina Pintea.

Cel care a anunțat că Guvernul ia în calcul legalizarea canabisului medicinal a fost ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și nu Sorina Pintea.

Ultimele stiri

Parteneri