miercuri, ianuarie 19, 2022

Se sinucid medici. Loredana Farcaș, medic rezident la Institutul de Oncologie Cluj-Napoca, afirmă că există cazuri de suicid în rândul medicilor copleșiți de munca pe timp de pandemie și că nimeni nu vorbește despre aceste tragedii.

„În saloanele de lângă, pacienții și-au servit în vacarmul injectomatelor, al monitoarelor și al tuburilor de oxigen, cina. Și pentru următoarele 12 ore m-am prefăcut că ușa închisă a salonului de vis a vis de camera de gardă nu ascunde decât o fereastră spre Grădina Botanică.

Te-ar mai interesa: Scene și acuze halucinante între un medic și o pac...

Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta

Nu se vorbește despre moarte într-un spital. Ca medic, cu mâinile încă amorțite de manevrele de resuscitare, trebuie să îți păstrezi calmul, umorul și mintea limpede. Pentru că sunt alții care depind de tine fizic și emoțional. Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta. Nu, nu din slăbiciune, nu din neputință, nu din cauza unei conștiințe încărcate.

Citește și: Medic rezident ATI, găsit mort în propria casă

Ci pentru că – într-o lume în care ești tratat cu strigăte, așteptări nerealiste, amenințări, într-o lume fără locuri de muncă, fără mentori, într-o lume de atotștiutori și atotjudecători – nimeni nu ne învață cum să trăim cu morții din noi”, a scris medicul Loredana Farcaș, potrivit RoVaccinare.

Te-ar mai interesa: Peste 90% dintre bolile grave de pancreas au acest...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private