sâmbătă, mai 28, 2022

DIABETUL de tip 2 se caracterizează prin creșterea nivelului zahărului din sânge, care amenință să copleșească organismul. Din fericire, puteți determina scăderea nivelului de zahăr din sânge în câteva minute, consumând o băutură galbenă caldă.

Dacă aveți diabet de tip 2, înseamnă că corpul dumneavoastră nu poate produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce este rezistentă la celule. Insulina este un hormon care reglează glicemia – principalul tip de zahăr găsit în sânge. Fără acest mecanism, nivelurile de zahăr din sânge pot atinge vârfuri periculoase.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Din fericire, puteți controla nivelul zahărului din sânge îmbunătățind dieta.

Articole specifice au fost promovate pentru priceperea lor în scăderea zahărului din sânge, cum ar fi ceaiul de dud.

Ceaiul din frunze de dud provine din arborele de dud (Morus), care, la rândul său, aparține familiei Moraceae.

Un studiu publicat în Jurnalul Saudit de Științe Biologice a descoperit că consumul de ceai de dud a compensat creșterea glicemiei provocate de mâncare.

Scopul studiului, intitulat „Reducerea hiperglicemiei postprandiale prin ceai de dud la pacienții cu diabet de tip 2”, a fost de a identifica efectul ceaiului de dud în reducerea nivelurilor anormal de ridicate de glucoză din sânge postprandială (PPG) la pacienții cu diabet de tip 2.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Glicemia postprandială sau PPG măsoară nivelurile de glucoză din sânge (zahăr) după o masă care conține o cantitate stabilită de carbohidrați.

Pentru studiu, 20 de pacienți diabetici au primit ceai simplu (de control) și 28 de pacienți diabetici au primit ceai de dud (subiect de testare) pentru a măsura efectul ceaiului de dud asupra nivelului de glucoză din sânge și de PPG a jeun.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Probele de glucoză din sânge au fost recoltate după un mic dejun standard.

Nivelurile PPG au fost înregistrate după consumul a 70 ml ceai împreună cu o linguriță de zahăr după 90 de minute la toți cei 48 de pacienți.

După consumul de ceai simplu și ceai de dud, s-a observat modificarea nivelului de PPG ca răspuns la ceaiul de dud la toți pacienții testați, comparativ cu controlul.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Cercetătorii au numit reducerea zahărului din sânge după ceaiul de dud drept „foarte semnificativă”.

„Mai mult, s-a constatat că mărimea efectului este foarte mare”, au observat ei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private