Sari la conținut

Ceaiul pentru scăderea colesterolului care reduce în mod semnificativ hipertensiunea arterială

beneficii ceai de cimbru
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul de cimbru, benefic pentru ficat

Hipertensiunea arterială este numărată printre infamii „ucigași tăcuți”, deoarece pregătește corpul pentru dezastru fără a produce semne de avertizare. Este un precursor atât al accidentului vascular cerebral, cât și al atacului de cord, așa că nivelurile trebuie monitorizate întotdeauna. Din fericire, o băutură aromatică poate scădea semnificativ valorile tensiunii arteriale.

Deoarece hipertensiunea arterială este o afecțiune tăcută, este adesea detectată în timpul controalelor de rutină. Milioane de oameni  nu știu că sunt afectați de această afecțiune, punându-i în pericol de accident vascular cerebral sau atac de cord. Din fericire, alimentația sănătoasă poate trata și preveni afecțiunea. O plantă conține compuși care s-au dovedit că reduc semnificativ tensiunea arterială la animalele hipertensive.

Potrivit revistei Plant Foods for Human Nutrition, proprietățile antioxidante ale cimbrului pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Studiile pe animale au arătat că consumul de extracte derivate din cimbru ar putea reduce atât tensiunea arterială sistolică, cât și tensiunea arterială diastolică la rozătoare.

Tensiunea arterială sistolică este o indicație a presiunii pe care sângele o exercită împotriva pereților arteriali atunci când inima bate.

Este considerată pe scară largă cea mai importantă dintre cele două citiri, deoarece oferă o indicație mai clară a riscului unei boli de inimă.

Presiunea diastolică, pe de altă parte, se referă la presiunea din artere atunci când inima se odihnește între bătăi.

În jurnalul de Oxidative Medicine and Cellular Longevity, cercetătorii au explicat că alimentele bogate în polifenoli au un efect invers asupra unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială.

Aceasta a informat decizia lor de a efectua o investigație privind efectele antihipertensive ale cimbru.

Cercetătorii au scris: „Speciile reactive de oxigen joacă un rol important în dezvoltarea hipertensiunii.

Am descoperit că cimbrul sălbatic a indus o scădere semnificativă a tensiunii arteriale și a rezistenței vasculare la șobolanii hipertensivi.

Rezultatele [..] promovează cimbrul sălbatic ca un supliment util pentru intervențiile cardiovasculare.”

Descoperiri similare publicate în revista Acta Poloniae Pharmaceutica, confirmă efectele antihipertensive ale cimbrului.

Aici, cercetătorii au observat atât o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice și diastolice, cât și a nivelului de colesterol LDL.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel