Sari la conținut

Diabet de tip 2: băutura portocalie care scade în mod semnificativ glicemia

Controlul nivelului de zahăr din sânge este cheia pentru a ține la distanță complicațiile diabetului de tip 2. O analiză cuprinzătoare a literaturii de specialitate constituie un argument puternic pentru consuma această băutură portocalie pentru a scădea nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Diabetul de tip 2 poate fi fie ruinator, fie discret, în funcție de cât de bine gestionați nivelul zahărului din sânge. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot provoca o avalanșă de probleme, așa că trebuie luate măsuri pentru a le controla. De obicei, hormonul insulina reglează glicemia. Cu toate acestea, dacă aveți diabet de tip 2, acest mecanism este afectat.

Din fericire, există mijloace alternative de a controla nivelul zahărului din sânge: îmbunătățirea dietei.

Dovezile sugerează că a bea o ceașcă de ceai de ghimbir poate avea acest efect dorit.

Condimentul de ghimbir, care este extras din rădăcina plantei cu flori originare din Asia, este disponibil și sub formă de siropuri, capsule și extracte lichide.

Puține studii clinice au investigat până în prezent efectele antidiabetice ale ghimbirului.

antivirale naturale

„Câteva studii clinice recente publicate în 2013 și 2014, deși mici, au adăugat noi dovezi contradictorii, dar convingătoare despre utilizarea ghimbirului în tratarea diabetului la oameni”, au scris cercetătorii în Journal of Ethnic Foods.

Ei și-au propus să umple această lacună în cunoștințe, efectuând o revizuire sistematică și o meta-analiză a dovezilor existente pentru utilizarea ghimbirului pentru a trata diabetul.

O meta-analiză compară rezultatele mai multor studii pentru a ajunge la un consens științific.

Cinci studii clinice randomizate (RCT) au fost identificate și incluse în meta-analiză.

Deci, ce au aflat cercetătorii?

Suplimentarea cu ghimbir a scăzut „semnificativ” concentrațiile de glucoză (zahăr) din sânge și nivelurile de HbA1c, au scris ei.

HbA1c este nivelul mediu de glucoză (zahăr) din sânge pentru ultimele două până la trei luni. Oferă o imagine pe termen mai lung, similară cu o medie, a cât de ridicate sunt nivelurile de zahăr din sânge.

Alte descoperiri ale cercetării indică beneficiile de scădere a zahărului din sânge ale consumului de ghimbir.

Un studiu publicat în revista Planta Medica a sugerat că ghimbirul poate îmbunătăți controlul pe termen lung al zahărului din sânge pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, au descoperit că extractele din Buderim Ginger (ghimbir cultivat în Australia) bogate în gingeroli – componenta activă majoră a rizomului de ghimbir – pot crește absorbția de glucoză în celulele musculare fără a utiliza insulină și, prin urmare, pot ajuta la gestionarea nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Ce explică acest efect?

Ghimbirul are un indice glicemic (IG) foarte scăzut, care este benefic pentru gestionarea zahărului din sânge.

Cum? Alimentele cu IG scăzut se descompun lent pentru a forma glucoză și, prin urmare, nu declanșează o creștere a nivelului de zahăr din sânge, așa cum o fac alimentele cu IG ridicat.

GI este un sistem de evaluare pentru alimentele care conțin carbohidrați. Arată cât de repede îți afectează fiecare aliment nivelul zahărului din sânge (glucoza) atunci când acel aliment este consumat singur.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel