vineri, mai 27, 2022

ÎMBLĂZIREA nivelurilor ridicate de zahăr din sânge este cheia pentru atenuarea celor mai grave efecte ale diabetului de tip 2. Cercetările au descoperit că o băutură roșie poate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge la câteva minute după administrare.

Dacă aveți diabet de tip 2, nivelul zahărului din sânge – principalul tip de zahăr găsit în sânge – poate crește la niveluri periculoase. Acest lucru se datorează faptului că mecanismul principal de control al nivelului de zahăr din sânge este grav îngreunat. În mod normal, insulina are sarcina de a regla glicemia. Din fericire, puteți găsi mijloace alternative de control al glicemiei crescute.

Te-ar mai interesa: Plămânii îmbătrânesc începând cu vârsta de 30 de a...

Ceea ce pui în corpul tău este esențial pentru acest efort.

Cheia este să găsești modalități de a modera impactul carbohidraților, care sunt descompusi în glicemie (zahăr) relativ rapid, provocând astfel creșteri ale zahărului din sânge.

Potrivit cercetărilor, consumul de suc de roșii înainte de carbohidrați poate atenua lovitura pe care o au alimentele asupra nivelului de zahăr din sânge.

În cadrul studiului, 25 de femei sănătoase au consumat fie 200 de grame de suc de roșii, roșii, fie apă (de control) la 30 de minute înainte de a consuma 200 de grame de orez alb fiert la 9 dimineața și au consumat prânz identic la 13:00 timp de trei zile.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Concentrațiile de glucoză din sânge au fost măsurate prin auto-monitorizarea glicemiei la 0, 30, 45, 60, 90, 150 și 210 minute înainte și după micul dejun și la 0, 30, 60, 120, 150 și 180 minute înainte și după prânz.

Nivelurile de concentrație ale glucozei postprandiale (glicemia medie după masă) au fost comparate în trei zile.

Ce au aflat cercetătorii?

Concentrațiile de glucoză din sânge la 60 de minute și 90 de minute după consumarea sucului de roșii cu 30 de minute înainte de carbohidrați au fost semnificativ mai mici decât cele ale apei, au scris cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Ei au concluzionat: „Consumarea sucului de roșii cu jumătate de oră înainte de carbohidrați ameliorează concentrațiile postprandiale de glucoză din sânge, deși cantitățile totale de energie și carbohidrați din suc de roșii sunt mai mari decât cele ale apei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private