miercuri, ianuarie 26, 2022

DIABETUL este infam deoarece poate deschide calea către o stare de sănătate gravă fără a prezenta semne de avertizare evidente. Principalele pericole ale afecțiunii constau în dereglarea zahărului din sânge, care dăunează organismului. Din fericire, unele alimente pot reduce glicemia și pot alunga complet boala.

Diabetul poate fi împărțit în diferite forme, dar este al doilea tip care afectează 90 la sută dintre diabetici. Bilanțul bolii crește mai repede decât anticipaseră medicii, fiind așteptată o creștere exponențială în următorii ani. Deoarece este indisolubil legată de obezitate, menținerea unei greutăți sănătoase este considerată cea mai eficientă măsură preventivă. Cu toate acestea, o plantă comestibilă poate ajuta și prin scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge după consum.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești, însă nu știi de unde poți începe...

Diabetul apare atunci când organismul devine desensibilizat la insulină sau când producția de hormon încetează.

În ambele cazuri, caracteristica generală a afecțiunii este nivelul ridicat de zahar din sânge.

Tratamentele utilizate în mod obișnuit pentru diabet pot fi împărțite în general în trei categorii – inhibitori de absorbție a carbohidraților, sensibilizanți la insulină și agenți hipoglicemici.

Obiectivul principal al tratamentului diabetului zaharat este menținerea nivelului de zahăr din sânge într-un interval sigur, iar unele ingrediente naturale sunt capabile să ofere aceste efecte.

Te-ar mai interesa: Copiii noștri sunt instrumentele de joacă a guvern...

Gymnema Sylvestre, de exemplu, este un sensibilizant la insulină care a fost studiat la pacienții cu diabet.

Planta este un arbust lemnos originar din India și a fost folosită în practicile medicinale ale națiunii de mii de ani.

Remediul este folosit în mod tradițional pentru a trata malaria și mușcăturile de șarpe, dar recent a fost recunoscut pentru calitățile sale antidiabetice.

Studiile arată că Gymnema scade cantitatea de zahăr care este absorbită în intestine, ceea ce ajută la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge.

Te-ar mai interesa: Strigătul celebrului profesor Leon Zăgrean: NU VAC...

Un studiu care confirmă aceste afirmații a studiat efectele extractului de Gymnema pe un eșantion de 22 de pacienți, a dat rezultate pozitive.

Autorii studiului au scris: „Cinci dintre cei 22 de pacienți cu diabet au putut să-și întrerupă medicamentul convențional și să-și mențină homeostazia glicemiei numai cu GS4”.

Descoperirile au arătat că persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au consumat zilnic 400 mg de extract de frunze de Gymnema timp de 18 până la 20 de luni, au experimentat o scădere cu 29 la sută a zahărului din sânge.

Te-ar mai interesa: Un campion olimpic a decedat în urma infecției. A ...

În plus, nivelurile de A1C – o hemoglobină legată chimic de zahăr – au scăzut de la 11,9% la începutul studiului, la 8,48%.

Potențialele explicații pentru aceste efecte sunt cuprinzătoare.

Dar cercetările arată că vița de vie conține un compus numit acid gimnemic, care a suprimat gustul zahărului.

Se crede că acest lucru este util în tratamentul diabetului, deoarece împiedică pofta de dulce.

Te-ar mai interesa: Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private