Sari la conținut

Diabet zaharat de tip 2: Cea mai bună ciocolată pentru a gestiona glicemia crescută

ciocolata neagra
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ciocolata neagră reduce riscul de hipertensiune arterială

Dacă ai diabet, te poți bucura de un baton de ciocolată? Este ciocolata „diabetică” o aternativă sigură? Iată tot ce trebuie să știi.

În primul rând, organizația de caritate Diabetes UK a asigurat că „poți mânca ciocolată”, dar moderația și frecvența scăzută sunt cheia. A mânca o ciocolată întreagă este NU categoric. Ciocolata vă va afecta nivelul de zahăr din sânge, deoarece este bogată în zahăr și grăsimi saturate. Mai mult, consumul de prea multă de ciocolată va duce la creșterea neintenționată în greutate.

Ca atare, colesterolul, tensiunea arterială și zahărul din sânge vor fi mai dificil de gestionat.

„În medie, o ciocolată produsă de cofetărie conține 50 g zahăr la 100 g”, a menționat Diabetes UK.

Organizația de sănătate a adăugat că aportul de zahăr  al oamenilor ar trebui să fie mai mic de 30 g.

Astfel, consumând un baton întreg de ciocolată, depășești cantitatea maximă de zahăr pe care ar trebui să o consumi.

Dar ciocolata „diabetică”?

Diabetes UK nu recomandă ciocolata „diabetică”, care este la fel de bogată în grăsimi și calorii ca ciocolata normală.

„Încă poate crește nivelul zahărului din sânge și este adesea mai scumpă decât ciocolata obișnuită”, a adăugat organizația de sănătate.

Ce ciocolată este cea mai bună ciocolată?

Potrivit organizației , „ciocolata neagră de bună calitate”, care are cel puțin 70 la sută cacao este „cea mai bună”.

Chiar dacă este cea mai sănătoasă ciocolată este important să nu depășim cantitatea .

Excesul de zahăr cauzează diabet?

Dieteticianul Douglas Twenefour a spus: „Diabetul este o afecțiune complexă, așa că nu putem spune pur și simplu că este cauzată de consumul de zahăr”.

Cu toate acestea, persoanele cu risc de diabet sunt sfătuite să urmeze o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi saturate, zahăr și sare.

Acest lucru este valabil și pentru persoanele care se confruntă cu un nivel ridicat a zahărului în sânge.

Experții de la Harvard Health au spus că diabeticii ar trebui să „acorde o atenție deosebită” consumului lor de carbohidrați.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel