joi, mai 26, 2022

Regatul Unit a notificat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la o serie de cazuri de Salmonella, iar investigațiile au legat focarul de consumul de ciocolata din Belgia. Un total de 151 de cazuri suspecte de Salmonella legate de consumul de produse din ciocolată din Belgia au fost raportate din peste 11 țări.

Într-o declarație scrisă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), au fost împărtășite informații actualizate despre cazurile de salmonella și recomandări către țările membre OMS.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

În declarație, s-a precizat că bacterii cu aceeași structură genetică ca și salmonella, care s-a transmis organismului uman până în prezent, au fost depistate la fabrica Kinder din Arlon, Belgia, în unele cisterne care conțineau materii prime în timpul controalelor din decembrie 2021 și ianuarie 2022.

S-a remarcat că produsele Kinder produse în fabrica din Arlon au fost distribuite în Europa și în lume după ce în fabrică au fost luate măsurile de igienă necesare și testul de salmonella pe produse a fost negativ.

Potrivit Capital, Agenția britanică pentru siguranță sanitară (UKHSA) a anunțat că focarul de “Salmonella Typhimurium” este rezistent la șase tipuri de antibiotice. Din acest focar a fost detectat primul caz în ultima lună a anului trecut, anunță agenția spaniolă de presă EFE.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

În 25 aprilie, 151 de cazuri de salmonella suspectate a fi legate de produsele Kinder ce au fost distribuite în mai multe țări europene. Potrivit OMS au  fost detectate  65 de cazuri în Anglia, 26 în Belgia, 25 în Franța, 10 în Germania, 15 în Irlanda, 4 în Suedia și 2  în Olanda. S-a raportat și câte un caz în Luxemburg, Norvegia, Spania și SUA.

89% din cazuri sunt copii

S-a anunțat că 89% dintre cazuri au fost copii cu vârsta sub 10 ani, iar simptome severe precum vărsături, greață și diaree cu sânge au fost observate în 21 de cazuri.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

Până la această oră nu s-au raportat pierderi de vieți omenești din cauza infecției cu Salmonella.

Ce este Salmonella?

Salmoneloza se caracterizează prin febră acută, dureri abdominale, greață, vărsături și diaree care pot fi sângeroase ca în majoritatea cazurilor actuale de infecție.

Simptomele încep de obicei între șase și 72 de ore după ingerarea alimentelor sau a apei contaminate cu Salmonella, iar boala poate dura de la două până la șapte zile.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Bacteriile Salmonella se găsesc pe scară largă la animalele domestice și sălbatice, cum ar fi păsările de curte, porcii și bovinele. Nici animalele de companie nu sunt imune și OMS observă că Salmonella „poate trece prin întregul lanț alimentar de la hrana animalelor, producția primară și până la gospodării sau unități și instituții de servicii alimentare”.

La om, salmoneloza se contractă în general după consumul de alimente contaminate de origine animală (în principal ouă, carne, carne de pasăre și lapte).

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

GALERIE FOTO COPII AFECTAȚI DE SALMONELLA

Sursa foto: Food Saftey News

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private