vineri, martie 24, 2023

Un nou studiu arată cum ar putea cafeaua și ceaiul verde să reducă riscul de deces pentru pacienții cu diabet de tip 2. Specialiștii spun că două cești de cafea sau patru cești de ceai verde consumate zilnic au fost asociate cu o rată de deces mai redusă cu 63%.

Diabetul, cafeaua și ceaiul verde. De-a lungul anilor, cercetătorii au descoperit că ceaiul verde ar putea îmbunătăți controlul glicemiei și sensibilitatea la insulină. Cu toate acestea, până acum, s-au efectuat puține cercetări asupra beneficiilor ceaiului verde pentru pacienții cu diabet de tip 2.

De asemenea, studiile au arătat că un consum mai ridicat de cafea scade riscul de diabet de tip 2, spre deosebire de un consum mai scăzut. Cu toate acestea, aspectele nu au fost investigate în legătură directă cu pacienții bolnavi de diabet.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: 10 moduri de a reduce riscul de can...

Recent, cercetătorii din cadrul universității Kyushu, a facultății de stomatologie Fukuoka și a spitalului Hakujyuji din Japonia au investigat beneficiile consumului de cafea și ceai verde pentru pacienții bolnavi de diabet.

Ce a arătat studiul?

Persoanele care au băut zilnic mai mult de o ceașcă de ceai verde sau cafea au avut o rată mai scăzută de deces, în comparație cu cei care nu au băut nici cafea, nici ceai. Rata mai scăzută de deces a fost asociată cu cantitatea mai mare a celor două substanțe.

Cercetătorii susțin că ambele băuturi, combinate, în anumite măsuri, au redus rata de mortalitate cu 63%, după rezultatele evidențiate în 5 ani.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Separat, consumul a două cești de cafea pe zi a fost asociat cu o scădere de 41% a șanselor de deces. În ceea ce privește ceaiul verde, au descoperit că patru cești pe zi au redus riscul de deces cu 40%. Totuși, consumul băuturilor în tandem a avut cele mai bune rezultate:

  • două cești de ceai verde, consumate împreună cu două cești de cafea au redus riscul cu 51%
  • patru cești de ceai verde, consumate împreună cu o ceașcă de cafea au redus riscul cu 58%
  • patru cești de ceai verde, consumate împreună cu două cești de cafea au redus riscul cu 63%

Limitările studiului.

Informațiile oferite de acest studiu nu dovedesc în mod concret că aceste băuturi reduc în mod substanțial riscul de deces. Studiul s-a bazat pe informațiile primite de pacienți prin intermediul unui chestionar. Din acest motiv, dovezile că studiul a avut un efect atât de pozitiv sunt limitate. Alți factori, precum obiceiurile personale, puteau interveni în rezultatele cercetării. Este important să conștientizăm că studiul a fost pur observațional. Totuși, descoperirile indică faptul că ceaiul verde și cafeaua pot avea beneficii pentru unii pacienți.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private