joi, decembrie 8, 2022

Deși atacul de cord lovește adesea din senin, există câteva semne subtile care ar putea apărea „cu luni înainte” de urgența medicală. Reprezentarea populară include de obicei dureri în piept agonizante, dar primele semnale de alertă ar putea fi mai puțin evidente. De fapt, un expert detaliază un semn de avertizare, cunoscut sub numele de diaforeză, care lovește într-o zonă complet diferită.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Deși este imposibil să prezici un atac de cord cu o acuratețe de 100%, unele semne de avertizare ar putea avertiza că urgența este pe cale să apară.

Un astfel de simptom este diaforeza care poate apărea chiar cu „cu luni înainte” unui atac de cord.

Potrivit unui portal de sănătate Osmoza, diaforeza descrie transpirația excesivă, declanșată de probleme medicale subiacente.

Sutter Zi-Jian Xu, cardiolog în rețeaua Sutter Health, a explicat că transpirațiile reci ar putea fi deosebit de suspecte.

Medicul a spus că această senzație specifică ar putea suna alarma „cu luni înainte de apariția unui atac de cord”.

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Xu a spus: „Pentru unii oameni, simptomele pot apărea cu luni sau chiar mai mult înainte de un atac de cord.  Alții, s-ar putea să nu experimenteze nimic înainte să se întâmple un atac de cord.”

Cu toate acestea, transpirația este adesea enumerată ca un semn de avertizare timpurie de către diferiți experți.

Transpirația suplimentară se reduce la inima voastră pompând sânge prin arterele înfundate, ceea ce necesită mai mult efort, determinând corpul să transpire pentru a menține temperatura corpului scăzută.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Transpirațiile nocturne sunt, de asemenea, un semn de avertizare tipic dar multe femei ar putea confunda în mod îngrijorător cu menopauză.

În afară de diaforeză, Xu a explicat că există și alte simptome „tipice” care ar putea prevesti un atac de cord.

Simptomele timpurii pot include dureri în piept, , palpitații ale inimii și dificultăți de respirație.

Dr Xu a adăugat: „Alte persoane- femeile mai mult decât bărbații – vor experimenta și unele simptome atipice, care pot include oboseală, un sentiment general de neliniște, disconfort vag, dureri de spate sau abdominale și scăderea rezistenței.

Te-ar mai interesa: Regele Charles are un as în mânecă împotriva lui H...

„Ambele tipuri de simptome pot fi experimentate cu luni înainte de apariția unui atac de cord.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private