Sari la conținut

Diagnostic șocant pentru o femeie de 28 de ani: un nodul benign la sân s-a transformat într-un cancer triplu rar. Aflați cauzele acestei boli rare șți agresive

Diagnostic șocant pentru o femeie de 28 de ani: un nodul benign la sân s-a transformat într-un cancer triplu rar. Aflați cauzele acestei boli rare și agresive.

O femeie în vârstă de 28 de ani a fost diagnosticată cu cancer mamar agresiv și rar triplu negativ, după ce medicii au considerat că un nodul din sânul ei este benign.

Anna Ramsey, din Sutton din Marea Britanie, urmează în prezent chimioterapie, o dublă mastectomie și radioterapie, toate formele de tratamente pentru cancer care au afectat viața ei socială și profesională activă.

Anna was diagnosed with breast cancer at the age of 28 (Collect/PA Real Life)

Diagnostic șocant pentru o femeie de 28 de ani: un nodul benign la sân s-a transformat într-un cancer triplu rar și agresiv

Manager de relații publice de profesie, Anna a observat un mic nodul în sânul drept anul trecut, dar i s-a spus: „Este benign și nu trebuie să vă faceți griji”.

Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, ea a observat un alt nodul, pe sânul stâng de data aceasta, măsurând cel puțin 2 cm în diametru, care era „mai vizibil”. Anna spune că a crezut și că este benign.

După ce a făcut o ecografie și o biopsie, a primit diagnosticul șocant de cancer mamar triplu negativ, o formă agresivă de cancer de sân, extrem de greu de tratat.

„Doctorul meu a spus: „Nodul este canceros””, a spus Anna pentru Independent.

Anna Ramsey

Ea a urmat chimioterapie timp de cinci luni, ceea ce i-a cauzat căderea extremă a părului și a făcut-o extrem de obosită, fără vlagă și deprimată.

Anna a făcut o dublă mastectomie, în care ambii sâni i-au fost îndepărtați, urmată de radioterapie.

„Mi s-a spus că nu am de ce să mă îngrijorez, după care mi-am pierdut sânii”.

Anna, care are BCRA-1 modificat, o genă moștenită care crește riscul de cancer de sân, a optat pentru o dublă mastectomie pentru a-și reduce șansele de recidivă a cancerului de sân.

Ce este cancerul de sân triplu negativ

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, cancerul de sân triplu negativ nu are receptori care se găsesc în mod obișnuit în cancerul de sân. Acesta, spun medicii, este un cancer rar care afectează aproximativ 13 din 100.000 de femei în fiecare an.

Fiind unul dintre cele mai dificile tipuri de cancer de sân de tratat, cercetătorii au făcut progrese constante către tratamente mai eficiente. Se numește triplu negativ deoarece acest cancer nu are trei markeri asociați cu alte tipuri de cancer de sân, ceea ce este important pentru prognostic și tratament.

Cancerul de sân triplu negativ apare mai frecvent la femeile cu vârsta peste 40 de ani și mai tineri decât la femeile în vârstă. Experții în sănătate spun că femeile de culoare și femeile latine au mai multe șanse de a dezvolta acest cancer decât femeile albe.

Femeile care au modificarea genică BRCA1 au mai multe șanse de a dezvolta cancer decât alte femei. Când gena BRCA1 mută, ea încetează să prevină cancerul și pare să facă celulele corpului tău mai vulnerabile la cancer.

Medicii spun că, deși cancerele de sân triple negative pot crește rapid, prognosticul sau rezultatul așteptat depinde de mai mulți factori decât subtipul de cancer.

Semne si simptome

Simptomele acestui cancer sunt aceleași cu cele ale altor cancere de sân comune, care includ:

  • Un nodul nou
  • Umflarea sânului
  • Piele cu gropițe
  • Durere la sân sau la mamelon
  • Retracția mamelonului
  • Pielea sânilor începe să devină uscată, descuamată, îngroșată sau roșie
  • Secreția mameloanelor
  • Noduli limfatici umflați

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel